Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th August 2011, 08:57
anubix anubix is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default setup mail client to mail account after installing perfect server: debian/ispconfig3

So i installed debian and ispconfig 3 from the tutorial perfect server.

the mail is up and working in squirrelmail fine.

but when i try to connect thunderbird (email client) to download emails (IMAP)

i can only download emails, i cant connect to the sending server?

what should i do to get this to work?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th August 2011, 10:16
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
Default

Do you have authentication enabled when you try to send mail?
If not, turn on authentication.
Reply With Quote
  #3  
Old 15th August 2011, 17:02
anubix anubix is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default these are my settings.

Reply With Quote
  #4  
Old 15th August 2011, 17:04
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
Default

Image not found! I see a dog though
Reply With Quote
  #5  
Old 15th August 2011, 17:06
anubix anubix is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default




http://gowalkdog.com/wp-content/them...mages/mail.png (not working)
http://gowalkdog.com/wp-content/them...ages/mail2.png (working)


He's a good boy, and just wants to send email from thunderbird

Last edited by anubix; 15th August 2011 at 17:18.
Reply With Quote
  #6  
Old 15th August 2011, 17:20
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,475
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

Is your server in a datacenter? If not, then it might be that your provider blocks port 25. Another option is that the provider that you use to connect to the server blocks port 25.

The solution is to enable "submission" port in postfix master.cf file (remove the # in front of the submission line and restart postfix) and then use port 587 in thunderbird instead of port 25.

Or you dont have tls enabled in postfix, try to connect without tls security in thunderbird to verify that this is not your problem.

If both tips dont help, check the mail.log file for errors.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
anubix (15th August 2011)
  #7  
Old 15th August 2011, 17:26
anubix anubix is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ok

ok i will try that and then get back toy ou guys! thanks.
Reply With Quote
  #8  
Old 15th August 2011, 19:12
anubix anubix is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default worked... how about the certifiactes?

the submission port thing worked great.!!!!
Reply With Quote
  #9  
Old 15th August 2011, 20:01
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by anubix View Post
the submission port thing worked great.!!!!
Classic!

a lot of ISP's block 25 traffic to all servers except their own mail servers, so they prevent infected computers spamming emails like crazy.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 22:58
dovecot: lda: Fatal: Unknown user dpicella Installation/Configuration 1 22nd August 2010 02:59
ERROR: Connection dropped by IMAP server. [Centos 5.4, courier imap,squirrel, etc] darevil HOWTO-Related Questions 7 9th June 2010 14:49
Postfix problem and few questions Gimly Installation/Configuration 12 7th July 2009 16:27
postfix, pop3 uvbnserved Server Operation 22 24th May 2009 21:00


All times are GMT +2. The time now is 19:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.