Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th August 2011, 00:07
waffo waffo is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post Not recognizing Domain Name but website works with IP address

Hey,

I wanted to host an intranet website locally for one of my prof's lab at university. In order to do that I installed ISPConfig 3 with Fedora 15 on a machine to use it as a webserver.

The problem I had was I could only go to the website using the IP address & not my typing, for example: www.example.com.

I have tried many different things but still couldn't make it work. Now I have deleted the website and the DNS zone I created in order to start off properly again.
-----------------------------------
I have only one IP address to work with. I was also given a Subnet mask, default gateway, Pref DNS and Alt DNS .

Q1 - Are these information enough to host an intranet site?
Q2 - How do I set up the DNS Zone or website from the information provided?

I would really appreciate a step-by-step instruction to get through this problem.

Last edited by waffo; 9th August 2011 at 00:17.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th August 2011, 07:24
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
 
Default

Please see here:

http://www.faqforge.com/linux/contro...-a-dns-record/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix Timeout after DATA from some emails treeman Server Operation 13 25th September 2013 12:51
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 22:58
E-mail server receive and send spams Mole Installation/Configuration 12 19th April 2010 11:03
SSL related problems senzapaura Installation/Configuration 45 25th March 2006 14:15
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 15:58


All times are GMT +2. The time now is 06:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.