#1  
Old 10th September 2012, 17:13
cortexx cortexx is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 63
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default DNS problem

Hi Guys

I have a ISPconfig3 server using Version: 3.0.4.6 running on cent os with Nginx , dovecot etc.

the hosted websites for .com sites work fine , network solutions host the dns for these sites and points directly to our external ip address so it all works great.

the hosted .ca sites are held with tucows hosting but point to our dns on our ispconfig 3 server and it cannot resolve the ip address from this , I have used the dns wizard to configure the records for these domains but we simply cannot get these sites to work .

where do we start ?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th September 2012, 17:32
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,509
Thanks: 815
Thanked 5,268 Times in 4,130 Posts
Default

Please see dns debug instructions in sticky post:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=58408
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 10th September 2012, 18:00
cortexx cortexx is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 63
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

here is the error log for /var/www/horseshoetax.ca/log


2012/09/10 09:34:03 [error] 4844#0: *345 open() "/var/www/horseshoetax.ca/web/wpad.dat" failed (2: No such file or directory), client: 192.168.1.1, server: horseshoetax.ca, request: "GET /wpad.dat HTTP/1.1", host: "67.224.94.138"


Im not the most experienced linux user , followed the how to ok , having a bit of an issue getting the bugs out though
Reply With Quote
  #4  
Old 10th September 2012, 18:25
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,509
Thanks: 815
Thanked 5,268 Times in 4,130 Posts
Default

The log you posted is from apache, so not dns related.

According to your first post, you have a dns problem. Please follow the dns fix instructions from the sticky post and post the named errors from the syslog file.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 10th September 2012, 19:19
cortexx cortexx is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 63
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

As per the first post it's not using apache , it's using nginx ..

dig @localhost horseshoetax.ca gives this output ...


; <<>> DiG 9.8.2rc1-RedHat-9.8.2-0.10.rc1.el6_3.2 <<>> @localhost horseshoetax.ca
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; connection timed out; no servers could be reached
Reply With Quote
  #6  
Old 10th September 2012, 19:24
cortexx cortexx is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 63
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

this log file does not exist on our server

/var/log/syslog
Reply With Quote
  #7  
Old 11th September 2012, 09:22
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Check the other logs, such as /var/log/messages.

Does

Code:
dig @localhost yourdomain.com
work?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 11th September 2012, 19:50
cortexx cortexx is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 63
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

dig @localhost yourdomain.com

gives the following msg :-

; <<>> DiG 9.8.2rc1-RedHat-9.8.2-0.10.rc1.el6_3.2 <<>> @localhost horseshoetax.ca
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; connection timed out; no servers could be reached
[root@neptune log]#


the /var/log/messages just has a bunch of ftp messages , nothing else .
Reply With Quote
  #9  
Old 12th September 2012, 15:09
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Is named running? What are the outputs of
Code:
netstat -tap
and
Code:
netstat -udp
?

Are there any named errors in your logs?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 13th September 2012, 03:13
cortexx cortexx is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 63
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

named appears to not be running - it does not appear on the netstat -tap list and there are no named errors .

how do i configure it to start automatically in ispconfig3 ?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Major recovery Toucan Installation/Configuration 18 9th August 2011 11:45
Sending email issue lezelf Installation/Configuration 15 9th August 2011 11:20
Problem in DNS createch Installation/Configuration 1 2nd April 2010 13:18
Slave dns problem blackmask Installation/Configuration 1 3rd October 2007 13:51
DNS issue and user's alias problem rosa hsiao General 3 2nd November 2005 10:03


All times are GMT +2. The time now is 01:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.