Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st July 2011, 10:13
mattbh mattbh is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 8
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default DNS MX Records Ubuntu 10.10

Hi All

I'm having a problem receiving external mail, i can send no problems and receive mail internally. So i used http://www.mxtoolbox.com to verify my DNS records and it returns that my MX record points to the IP 0.0.0.0. Which is not right.

Here are my DNS records copied straight out of the ispconfig control panel (proper names replaced):

A mail ***.***.***.189 0
A domain.tld. ***.***.***.189 0
A www ***.***.***.189 0
MX domain.tld. mail.domain.tld. 10
NS domain.tld. ns1.***.***. 0
NS domain.tld. ns2.***.***. 0

Please if anybody can see something wrong or if im missing a record? I did use the dns wizard to setup these records.

Any help much appreciated.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd July 2011, 14:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Is your ISPConfig server authoritative for your domain? You can check that by running
Code:
dig ns yourdomain.com
Also, you can check your DNS settings on www.intodns.com
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 22nd July 2011, 14:22
mattbh mattbh is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 8
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks Falko I ran a test on intoDNS and the mx record had this error:

Your MX records that were reported by your nameservers are:

10 mail.domain.tld No A Record (no glue either)

[These are all the MX records that I found. If there are some non common MX records at your nameservers you should see them below. ]
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd July 2011, 12:47
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

You must create an A record for mail.domain.tld.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd August 2011, 16:19
mattbh mattbh is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 8
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi

So i added an A record like you said(below), but still nothing.

A mail.domain.tld. ***.***.***.189 0

Is there something wrong with it?

Is there a place i can check through ssh on the server where these records are stored?
Reply With Quote
  #6  
Old 3rd August 2011, 10:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

If you use BIND, check out /etc/bind/named.conf and the files included in there.

You can also check your domain here: http://www.intodns.com/
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
mattbh (3rd August 2011)
  #7  
Old 3rd August 2011, 11:23
mattbh mattbh is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 8
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Falko

I can't see anything wrong, this thing is just driving me nuts.... Thanks for your help. www.intodns.com still giving the same story:

10 mail.domain.tld No A Record (no glue either)
Reply With Quote
  #8  
Old 3rd August 2011, 11:47
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,763
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
Default

Please check that your dns server is really the authoritive DNS server for this domain.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 3rd August 2011, 11:51
mattbh mattbh is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 8
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

This is the response i get when running dig (i have no idea what this means):

; <<>> DiG 9.7.1-P2 <<>> ns domain.tld
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 11348
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 2

;; QUESTION SECTION:
;domain.tld. IN NS

;; ANSWER SECTION:
domain.tld. 600 IN NS ns1.otherdomain.tld.
domain.tld. 600 IN NS ns2.otherdomain.tld.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns1.otherdomain.tld. 293 IN A ***.***.***.***
ns2.otherdomain.tld. 294 IN A ***.***.***.***

;; Query time: 31 msec
;; SERVER: ***.***.***.***#53(***.***.***.***)
;; WHEN: Wed Aug 3 11:27:59 2011
;; MSG SIZE rcvd: 104
Reply With Quote
  #10  
Old 3rd August 2011, 11:58
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,763
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
 
Default

Is the IP address displayed in the line ns1.otherdomain.tld the IP address of your dns server? If not, then your server is not authoritive for that domain.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
ispconfig 3, ispconfig 3 dns, ubuntu 10.10

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect SpamSnake - Ubuntu Jeos 10.10 - SPF DNS Error mintydave HOWTO-Related Questions 11 18th April 2011 13:54
Secondary DNS records: maximum reached (but shouldn't) voidzero Installation/Configuration 2 16th March 2011 11:21
Unbale to login to Postfix from webmail wasimriz HOWTO-Related Questions 5 6th April 2009 13:49
DNS problem with ubuntu altaibskt Server Operation 6 25th January 2009 19:40
MX and DNS records xtine Server Operation 18 20th June 2008 13:41


All times are GMT +2. The time now is 05:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.