Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Developers' Forum

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #41  
Old 2nd September 2011, 03:48
isn isn is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 55
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

After a mass of hardware troubles the centos is laid down and the ispconfig3 install is proceeding.

I have the old servers dbispconfig database on backup. I'm hoping to save a little time and restore that file once the install is done.

i will back up the original. Any possible issues with that since the old dbispconfig db was from a 5.6 centos system running mysqld 5.077?
__________________
isn aka SEP from ITRC forums
Reply With Quote
Sponsored Links
  #42  
Old 2nd September 2011, 05:28
isn isn is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 55
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

The previous question is moot.

I've restored the database and the app still works.

I'm still in the dark how to make DNS work from inside the app, but need to review the configuration files before crying "help"

Pretty robust if I do say so myself.
__________________
isn aka SEP from ITRC forums
Reply With Quote
  #43  
Old 2nd September 2011, 08:27
isn isn is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 55
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Seems i have a bit of a bug problem with the centos 6.0 process

/usr/local/ispconfig/server/server.sh

Its in cron but its not on the system.

I'm also running into trouble migrating the configuration from the 5.6 server to the 6.0 server.

I don't know if I should restore the soft links or not. The database was easy to migrate

Script is found in second try install inspired by CentOS becoming unbootable.

Strange. Looking for guidance on how to migrate my database. Soft links appear to be a problem.

I'm thinking maybe the database structure or records are little different and I have to manually key in my data.

Inquiring minds want to know.
__________________
isn aka SEP from ITRC forums

Last edited by isn; 2nd September 2011 at 11:34.
Reply With Quote
  #44  
Old 4th September 2011, 19:49
isn isn is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 55
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

The smoke has cleared and everything is working but squirrelmail.

Error message is:

ERROR: Connection dropped by IMAP server.
when I use info@localhost as username


I've looked at a few threads.


http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=41068

These make me wonder about:
[root@mercury oldvar]# cat /etc/postfix/mysql-virtual_domains.cf
user = ispconfig
password = 777aa60c2d727a4e41b8b526f744979b
dbname = dbispconfig
table = mail_domain
select_field = domain
where_field = domain
additional_conditions = and active = 'y' and server_id = 1

Maybe there is something that needs to be done with the password.
mysql> select domain from mail_domain;
+-------------------------+
| domain |
+-------------------------+
....snip.....
| tehillimsongs.com |
| woordridgeapartment.com |
+-------------------------+
16 rows in set (0.00 sec)

mysql> desc mail_domain;
+----------------+------------------+------+-----+---------+----------------+
| Field | Type | Null | Key | Default | Extra |
+----------------+------------------+------+-----+---------+----------------+
| domain_id | int(11) unsigned | NO | PRI | NULL | auto_increment |
| sys_userid | int(11) unsigned | NO | | 0 | |
| sys_groupid | int(11) unsigned | NO | | 0 | |
| sys_perm_user | varchar(5) | NO | | | |
| sys_perm_group | varchar(5) | NO | | | |
| sys_perm_other | varchar(5) | NO | | | |
| server_id | int(11) unsigned | NO | MUL | 0 | |
| domain | varchar(255) | NO | MUL | | |
| active | enum('n','y') | NO | | NULL | |
+----------------+------------------+------+-----+---------+----------------+
9 rows in set (0.00 sec)

mysql> select domain_id,domain,server_id,active from mail_domain;
+-----------+-------------------------+-----------+--------+
| domain_id | domain | server_id | active |
+-----------+-------------------------+-----------+--------+
...snip....
| 19 | linuxauthority.com | 1 | y |
| 20 | newdatacloud.com | 1 | y |
+-----------+-------------------------+-----------+--------+
16 rows in set (0.00 sec)




I did not migrate that file from the old setup, but it looks like its reading a particular table.


My migration method was as follows for the record.

I did a clean install.

I rebuilt the soft links in /etc/httpd/conf/sites-enabled
Copied across the content in /etc/httpd/conf/sites-available

Restored the dbispconfig database from backup with mysql down.

I've got all the data and I'm seeing new mail piling up in /var/vmail

Looking for a little help with what is ailing squirrelmail.

/var/log/maillog right after a login attempt.

Sep 4 17:40:01 mercury postfix/smtpd[321]: disconnect from localhost[::1]
Sep 4 17:42:29 mercury imapd: Connection, ip=[::1]
Sep 4 17:45:01 mercury imapd: Connection, ip=[::1]
Sep 4 17:45:01 mercury imapd: Disconnected, ip=[::1], time=0
Sep 4 17:45:01 mercury pop3d: Connection, ip=[::1]
Sep 4 17:45:01 mercury pop3d: Disconnected, ip=[::1]
Sep 4 17:45:01 mercury postfix/smtpd[479]: connect from localhost[::1]
Sep 4 17:45:01 mercury postfix/smtpd[479]: lost connection after CONNECT from localhost[::1]
Sep 4 17:45:01 mercury postfix/smtpd[479]: disconnect from localhost[::1]

[root@mercury oldvar]# netstat -nap | grep ":143 "
tcp 0 0 :::143 :::* LISTEN 32451/couriertcpd

All services seem to be running fine.

Realizing it is a weekend I'm going over the install document again to see if I missed anything.

http://www.howtoforge.com/perfect-se...ispconfig-3-p6

Other variances that could be important.

# SSL Configuration
#SSLEngine On
#SSLCertificateFile /usr/local/ispconfig/interface/ssl/ispserver.crt
#SSLCertificateKeyFile /usr/local/ispconfig/interface/ssl/ispserver.key


Was changed in 000-ispconfig.vhost

When the following error occurred:

Starting httpd: Syntax error on line 48 of /etc/httpd/conf/sites-enabled/000-ispconfig.vhost:
SSLCertificateFile: file '/usr/local/ispconfig/interface/ssl/ispserver.crt' does not exist or is empty


The file is indeed empty. hoping this helps.

I will try mail reader other than squirrelmail when some more time presents itself.

Also having some issues running Joomla 1.7 sites. White screen occurs, probably due to incorrect settings.

Regards,

Update: Joomla issues are resolved. Merely had to pick the right default php to make it work. I am documenting as I go. If I fix squirrelmail, I'm in good shape. I guess I would be better off if I found those crt files. I don't know if that is wreckage from my migration methodology or what.
__________________
isn aka SEP from ITRC forums

Last edited by isn; 5th September 2011 at 03:08.
Reply With Quote
  #45  
Old 5th September 2011, 10:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by isn View Post
The smoke has cleared and everything is working but squirrelmail.

Error message is:

ERROR: Connection dropped by IMAP server.
when I use info@localhost as username
Is this an email address you created through ISPConfig?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #46  
Old 7th September 2011, 08:06
isn isn is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 55
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

I managed to fix this on my own.

Here is the scoop.

I ran update.php and generated a new ssl certificate to allow the SSL code to go back into production.

The squirrelmail issue was a little more complex.

Remember my migration methodology. Well the passwords on all the users stopped working. The users were created in ISCPCONFIG 3.0 on a Centos 5.6 system. My migration methodology involved restoring the dbispconfig mysql database from a back up after the install.

Reset the password on the user and the IMAP drop problem goes away.

I am guessing the password encryption/decryption technology was updated or perhaps it was the fact I was running squirrelmail in insecure mode.

I was running it that way because the SSL certification messages from the browsers confused my wife and 12 year old, both of whom use accounts on the server.

I'd like to provide any information that can shed further light on this subject.

Ubuntu provides a stable major version upgrade process. RH does not, they recommend cold install and that is what I did. I'd like to help develop migration methodology.

I don't pay for this product and I don't expect fast support, but I think its a good product and would like to help as time permits.
__________________
isn aka SEP from ITRC forums

Last edited by isn; 7th September 2011 at 08:09.
Reply With Quote
  #47  
Old 15th September 2011, 13:08
brutus brutus is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool ispconfig3 and centos6 (64bits) troubles

After following the instructions on: http://www.howtoforge.com/perfect-se...64-ispconfig-3
I have succesfully have a working system.

>> During the installation I got some errors and warnings, not sure if that was all very importent yet.
FTP, http and ssh all works nice, no other tests made so far yet.

The thing is, when I do “yum update” via SSH, I get this warning:
“1015 packages excluded due to repository priority protections” (That’s a lot !)

I have a server with proxmox, and I made a VM with Centos6 64bits and your nice software.
The thing is now: I want a stable VM (64bits with ispconfig3), I prefere centos.

The above error (and errors during the installation) make me insure to decide if this VM-server will be stable,
and ofcourse updates must always be possible.

So, can somebody advise:

1) Why I am getting these errors, and how can I solve them ?
2) Or must I reinstall a server using another kind of Linux version ?
Debian is preferred according the ipconfig3 site ?
(lastest with courier or dovecot, which one would be the best ?)

THanks in advance !
Reply With Quote
  #48  
Old 16th September 2011, 10:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by brutus View Post
The thing is, when I do “yum update” via SSH, I get this warning:
“1015 packages excluded due to repository priority protections” (That’s a lot !)
This happens because of the yum-priorities package (see http://wiki.centos.org/PackageManagement/Yum/Priorities ). In the tutorial, we have given the EPEL repository a higher priority than the CentOS ones, that's why the respective CentOS packages are excluded, and the ones from EPEL are used instead.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
server Installation Configuration deco5003 Installation/Configuration 12 5th August 2009 12:00
Centos 5.2 + ISPConfig 3 tutorial - Problem with email tanakskool Server Operation 1 3rd June 2009 16:22
Installation -- pcre_exec.c:403: internal compiler error: Segmentation fault zerman Installation/Configuration 2 23rd September 2008 23:58
Update php shajazzi Server Operation 6 6th April 2008 18:20
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! micko_escalade Installation/Configuration 35 30th March 2007 11:31


All times are GMT +2. The time now is 00:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.