#1  
Old 13th June 2011, 06:28
Woody619 Woody619 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default phpMyAdmin Not Working

I followed the guide step by step. When I try to access phpMyAdmin, it says that the file is not found. Anyone else have this problem?

Here is the guide I used.http://www.howtoforge.com/installing...ntu-11.04-lamp
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th June 2011, 08:26
btaylor btaylor is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The httpd.conf file is probably empty, thats what I found on my setup.

to fix go to /etc/apache2/
delete http.conf
Copy apache.conf from /etc/phpmyadmin/ to /etc/apache2/
then rename it to http.conf

restart apache and you should see the login page for phpmyadmin.
Reply With Quote
  #3  
Old 14th June 2011, 09:46
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
 
Default

Did you see all other test pages from that tutorial, so the basic apache's "it work's page" as well as the php info page?

Mabye you might want to check the logs first, before just moving and deleting any config file (eventually without a backup).
So just check e.g. /var/log/apache/access.log or error.log.
This should give you some 404 errors or similar and also an idea where the webserver tried to find your requested page and you should then check where your phpmyadmin files have gone...
The log path might differ depending on you distribution and package, it could also be /var/log/httpd or apache2.

But maybe you just missed step 7 to reconfigure apache2 automatically? I don't know the phpmyadmin package that's used in the tutorial but I could imagine that it is an issue of a missing symlink in /etc/apache2/sites.enabled to point to the phpmyadmin one in the sites available dir.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PHPMyadmin quit working overnight crypted General 2 30th November 2010 01:25
php and phpmyadmin not working MBAngel Installation/Configuration 8 10th October 2010 05:51
phpMyAdmin and Squirrel not working bigmatlem Installation/Configuration 1 12th September 2010 19:24
phpmyadmin stops authenticating, mysql does fine isn General 2 8th January 2010 17:57
500 error squirellmail and phpmyadmin papokergod Installation/Configuration 6 26th December 2009 11:16


All times are GMT +2. The time now is 22:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.