Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th May 2011, 12:32
JaguarFR JaguarFR is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 6
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem with ISPC 3 and DNS

Hello,
I added the new domain name ke-00042.com to my ISPC:
Name:  dns.jpg
Views: 289
Size:  32.5 KB
But it doesn't work. http://www.ke-00042.com doesn't reach my server.

My server was installed following "The Perfect Server - Debian Squeeze (Debian 6.0) With BIND & Courier [ISPConfig 3]".
I use ISPC 3.0.3.3
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th May 2011, 17:33
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,995
Thanks: 840
Thanked 5,650 Times in 4,460 Posts
Default

The dns records look fine so far. Please post the output of this command run on your server:

dig @localhost www.ke-00042.com
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
JaguarFR (31st May 2011)
  #3  
Old 30th May 2011, 17:39
JaguarFR JaguarFR is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 6
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello Till,

Thanks for your quick answer.

Code:
root@ks23447:~# dig @localhost www.ke-00042.com

; <<>> DiG 9.7.3 <<>> @localhost www.ke-00042.com
; (1 server found)
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 41959
;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 2, ADDITIONAL: 3

;; QUESTION SECTION:
;www.ke-00042.com.		IN	A

;; ANSWER SECTION:
www.ke-00042.com.	86400	IN	A	91.121.13.102

;; AUTHORITY SECTION:
ke-00042.com.		86400	IN	NS	ks23447.kimsufi.com.
ke-00042.com.		86400	IN	NS	ns.kimsufi.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns.kimsufi.com.		15192	IN	A	213.186.33.199
ns.kimsufi.com.		15192	IN	AAAA	2001:41d0:3:1c7::1
ks23447.kimsufi.com.	50034	IN	A	91.121.13.102

;; Query time: 0 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Mon May 30 16:34:12 2011
;; MSG SIZE  rcvd: 157
Reply With Quote
  #4  
Old 30th May 2011, 18:05
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,995
Thanks: 840
Thanked 5,650 Times in 4,460 Posts
Default

Thats ok, so your DNS server seems to be configured correctly. Please check the settings for the domain ke-00042.com at your domain registry and make sure that the primary dns server for this domain is ks23447.kimsufi.com

Also be aware that changes in DNS may take up to 48 hours to propagate.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
JaguarFR (31st May 2011)
  #5  
Old 30th May 2011, 18:24
JaguarFR JaguarFR is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 6
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Please check the settings for the domain ke-00042.com at your domain registry and make sure that the primary dns server for this domain is ks23447.kimsufi.com
I already checked this:
Name:  dns.png
Views: 235
Size:  30.1 KB

Quote:
Originally Posted by till View Post
Also be aware that changes in DNS may take up to 48 hours to propagate.
And I waited more than one week.
Reply With Quote
  #6  
Old 30th May 2011, 20:24
pititis pititis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: München
Posts: 364
Thanks: 39
Thanked 89 Times in 68 Posts
Default

Your settings in the register control panel are missing...

Cheers

Code:
; <<>> DiG 9.7.1-P2 <<>> any ke-00042.com
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 60147
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;ke-00042.com.			IN	ANY

;; Query time: 66 msec
;; SERVER: 192.168.42.129#53(192.168.42.129)
;; WHEN: Mon May 30 19:20:22 2011
;; MSG SIZE  rcvd: 30
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to pititis For This Useful Post:
JaguarFR (9th June 2011)
  #7  
Old 30th May 2011, 21:05
JaguarFR JaguarFR is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 6
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello Pititis,

Thanks for your answer.

About which control panel do you speak? In the register of the domain name, everything seems to be OK: http://www.dnssy.com displays that NS records are OK:
Code:
ks23447.kimsufi.com [91.121.13.102] TTL 172800
ns.kimsufi.com [213.186.33.199] TTL 172800
But your "dig @91.121.13.102 www.ke-00042.com" finds "ANSWER: 0". Why?
Reply With Quote
  #8  
Old 3rd June 2011, 21:32
mundoff mundoff is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi, I have exactly the same problem but I have follow the tutorial "The Perfect Server - Ubuntu 10.10 [ISPConfig 3]" and yes, I have my server in kimsufi.com

Any solution?


Edit:

I have solved, it's simple:

Code:
sudo nano /etc/bind/named.conf.options
and put your file like me:

Code:
options {
        directory "/var/cache/bind";

        // If there is a firewall between you and nameservers you want
        // to talk to, you may need to fix the firewall to allow multiple
        // ports to talk.  See http://www.kb.cert.org/vuls/id/800113

        // If your ISP provided one or more IP addresses for stable
        // nameservers, you probably want to use them as forwarders.
        // Uncomment the following block, and insert the addresses replacing
        // the all-0's placeholder.

        // forwarders {
        //      0.0.0.0;
        // };

        //auth-nxdomain no;    # conform to RFC1035
        //listen-on port 53 { any; };
        //listen-on-v6 port 53 { any; };
        //allow-query     { any; };
        //allow-recursion { 127.0.0.1; };

	auth-nxdomain no;    # conform to RFC1035
        listen-on port 53 { 127.0.0.1; };
        listen-on-v6 port 53 { ::1; };
        allow-query     { 127.0.0.1; };
        allow-recursion { 127.0.0.1; };
};
Then restart the bind9:

Code:
/etc/init.d/bind9 restart
Now, test it.

PD: Remember, I'm using Ubuntu, the directory can change in you dist.

Last edited by mundoff; 3rd June 2011 at 23:43.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mundoff For This Useful Post:
JaguarFR (8th June 2011)
  #9  
Old 8th June 2011, 23:59
JaguarFR JaguarFR is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 6
Thanks: 5
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Still no solution

Hello,
I tried everything.
I tried changing my file named.conf.options as described Mundoff.
But I still have the same problem: my domain name ke-00042.com still does not reach my website .
Reply With Quote
  #10  
Old 9th June 2011, 01:40
mundoff mundoff is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by JaguarFR View Post
Hello,
I tried everything.
I tried changing my file named.conf.options as described Mundoff.
But I still have the same problem: my domain name ke-00042.com still does not reach my website .
Hi, you must use the commented config, this:

Code:
auth-nxdomain no;    # conform to RFC1035
listen-on port 53 { any; };
listen-on-v6 port 53 { any; };
allow-query     { any; };
allow-recursion { 127.0.0.1; };
Try and it must go, the no-commented config is more secured but it doesn't go in kimsufi. :S

Last edited by mundoff; 9th June 2011 at 01:43.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to mundoff For This Useful Post:
JaguarFR (9th June 2011)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Email problem 'Cannot set my user or group id.' (using ISPConfig 3 + OpenSuSE 11.2) urosm Installation/Configuration 5 19th June 2010 23:41
problem with dns wizard using ispc 3beta clebarron Installation/Configuration 2 2nd August 2009 23:14
Squid Proxy Caching on Linux obzerver Installation/Configuration 4 13th August 2008 20:51
Google Apps dayjahone General 19 29th March 2008 18:25
DNS Configuration Problems VMartins Installation/Configuration 10 24th July 2007 15:40


All times are GMT +2. The time now is 16:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.