Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th May 2011, 22:22
briand0713 briand0713 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Your Hard-Disk has no more space left?

I setup my server following this guide: http://www.howtoforge.com/perfect-se...64-ispconfig-3

When I click 'Show Overview' I get this:
Code:
Server: server.myserver.net (openSUSE 11.1)
ISPConfig 3.0.3.3
State: error (0 unknown, 0 info, 0 warning, 0 critical, 1 error)
error:
Your Hard-Disk has no more space left [More...]

ok:
Your virus protection is ok [More...]
Your Mail queue load is ok [More...]
Your RAID is ok [More...]
Your Server load is ok [More...]
All needed services are online [More...]
The System Log is O.K. [More...]
When I click on 'More...' I get this

Code:
Filesystem Type Size Used Available Use% Mounted on 
/dev/sda1 ext4 5.8G 5.4G 131M 98% / 
udev tmpfs 2.0G 224K 2.0G 1% /dev 
/dev/sda6 ext4 31G 324M 29G 2% /srv
So I noticed /dev/sda1 is almost used up but /dev/sda6 still has alot of free space left. Did I mess something up back when I installed the OS and partitioning the drives?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th May 2011, 18:46
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
 
Default

I guess the best you can do is set up the system again from scratch and make the / partition bigger. Might be a good idea to use LVM as it gives you more flexibility.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Adding non-RAID backup disk to system with RAID 1... BorderAmigos Installation/Configuration 1 20th February 2010 20:50
High on Lenny - Lvm Mount Problem Serverman Technical 1 23rd June 2009 16:26
ISPConfig Installation error linuxuser1 Installation/Configuration 4 26th February 2008 06:38
ERROR: The PHP binary coming with ISPConfig does not work properly on your system! qvindesland Installation/Configuration 22 21st May 2007 16:05


All times are GMT +2. The time now is 03:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.