Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 1st May 2011, 15:36
-crisstm- -crisstm- is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 78
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Transport endpoint is not connected

Hi all!

I install from this tutorial http://www.howtoforge.com/installing...th-ispconfig-3 step by step, and i got this error:

ns1:~# chown mysql:mysql /var/lib/mysql
chown: cannot access `/var/lib/mysql': Transport endpoint is not connected

from this point i can't do nothing, mysql daemon won't start

ns1:~# lsmod | grep fuse
fuse 42908 7

when i try to start mysql:

ns1:~# /etc/init.d/mysql start
df: `/var/lib/mysql/.': Transport endpoint is not connected
df: no file systems processed
/etc/init.d/mysql: ERROR: The partition with /var/lib/mysql is too full! failed!

i tried everithing but doesn't work, i try to install couple of times, same error.
Please help!

In this tutorial backports isn't work anymore.
vi /etc/apt/sources.list
and i added this line:
deb http://backports.debian.org/debian-backports lenny-backports main contrib non-free
is this correct?
this
deb http://www.backports.org/debian/ lenny-backports main contrib non-free is no available
Thank's
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st May 2011, 15:44
-crisstm- -crisstm- is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 78
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Smile this setup on centos 5 is possible?

I am wondering if it's possible to make this setup on centos 5, because in debian i am newbie.
Maybe someone write a tutorial to setup on centos Installing web,email and mysql database cluster (mirror) with ispconfig 3.
Thank's a lot!
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd May 2011, 14:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by crisstm View Post
/etc/init.d/mysql: ERROR: The partition with /var/lib/mysql is too full! failed!
Please check if there's free space left on the partition. What's the output of
Code:
df -h
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 2nd May 2011, 16:18
-crisstm- -crisstm- is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 78
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default output

ns2:~# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/hda1 73G 3.2G 67G 5% /
tmpfs 502M 0 502M 0% /lib/init/rw
udev 10M 704K 9.4M 7% /dev
tmpfs 502M 0 502M 0% /dev/shm
df: `/var/lib/mysql': Transport endpoint is not connected
df: `/var/vmail': Transport endpoint is not connected
df: `/var/www': Transport endpoint is not connected
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd May 2011, 16:27
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,006
Thanks: 826
Thanked 5,377 Times in 4,224 Posts
Default

Seems as if glusterfs is not setup correctly or running. Try to strat glusterfs and if this dont help, then check the glusterfs logfiles for errors.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd May 2011, 16:41
-crisstm- -crisstm- is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 78
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default glusterfs

ns2:~# /etc/init.d/glusterfs-server start
ns2:~# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/hda1 73G 3.2G 67G 5% /
tmpfs 502M 0 502M 0% /lib/init/rw
udev 10M 704K 9.4M 7% /dev
tmpfs 502M 0 502M 0% /dev/shm
df: `/var/lib/mysql': Transport endpoint is not connected
df: `/var/vmail': Transport endpoint is not connected
df: `/var/www': Transport endpoint is not connected

i started glusterfs...where is the log location?
Reply With Quote
  #7  
Old 6th May 2011, 16:01
-crisstm- -crisstm- is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 78
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default solved

i found solution.
type cmd:
apt-get clean
and the errors don't appear anymore.

But remain one thing, mysql starts against glusterfs, how can i change this.
i cbanged rc.2 rc.3 rc.4 rc.5to S14 glusterfs-server service to start, but mysql daemon starts the first. why?
thank's
Reply With Quote
  #8  
Old 7th May 2011, 13:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Does MySQL use a higher value than S14?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 8th May 2011, 10:11
-crisstm- -crisstm- is offline
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 78
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default mysql

No, mysql is starting after glusterfs, but after restart the system. Strange.

Now seems to working fine my cluster, but remain one big problem.
When the master server goes down, the websites don't serve by the slave server. why?

And who made the load balance? because is working fine. i like it!
ISPConfig?

Thank's
Reply With Quote
  #10  
Old 4th March 2012, 20:32
Isterklister Isterklister is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Sweden, Frösön
Posts: 20
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I cannot get rid of the "`/var/www': Transport endpoint is not connected".
I also get following result on ls -l /var/
d????????? ? ? ? ? ? www
and I cannot access /var/www, /var/vmail or /var/lib/mysql

How can I fix this small problem?

___________________
Ubuntu 11.10 32 and 64 bit - same on both systems
ISPConfig 3
___________________

/Pelle
__________________
__________________
Pelle
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Add ons for ISPConfig 3 virtue Installation/Configuration 24 16th October 2009 17:30
have problems with OpenSuse 11.1 + IspConfig 3 virtual appliance mariuscotan Installation/Configuration 11 31st May 2009 12:52
Improve the Firewall rules vaio1 Installation/Configuration 0 10th May 2008 20:44
About installing ddclient satimis Server Operation 32 21st December 2006 03:51
php script injections Grizzly General 21 18th July 2006 08:55


All times are GMT +2. The time now is 07:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.