Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 20th April 2011, 16:40
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

Hmm, it seems as though some of the values were not correctly changed in MailScanner.conf.

You can manually open the conf file and verify all the settings as per the script mailscanner.sh:
vi /opt/MailScanner/etc/MailScanner.conf
__________________
Home of the SpamSnake
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 20th April 2011, 23:20
padonker padonker is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 30
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Like I said...stupid. Made the mailscanner.sh but never ran it
However, after running the script and starting mailscanner I got these errors:

/etc/init.d/mailscanner start
Can't call method "close" on an undefined value at /opt/MailScanner/bin/mailscanner_create_locks line 47.
Error: Attempt to create locks in /var/spool/MailScanner/incoming/Locks failed!
Can't call method "close" on an undefined value at /opt/MailScanner/bin/mailscanner_create_locks line 47.
Error: Attempt to create locks in /var/spool/MailScanner/incoming/Locks failed!


============

After starting and stopping mailscanner a few times the errors disappeared. Weird!

Last edited by padonker; 20th April 2011 at 23:30.
Reply With Quote
  #13  
Old 20th April 2011, 23:40
padonker padonker is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 30
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

On page 3, Baruwa;
gdebi is used to install, however, as of Ubuntu 10.10 gdebi is no longer part of a default install. Hence, it needs to be installed prior to this line.
Reply With Quote
  #14  
Old 21st April 2011, 00:11
padonker padonker is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 30
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Page 3, step Set up Cron jobs
At the end of this section mailscanner has to be started and browsing to http://hostname_used should result in a login screen.

I get

uWSGI Error wsgi application not found

Have tried the solution from thread http://www.howtoforge.com/forums/sho...t=50450&page=2, but that didnt help.
Reply With Quote
  #15  
Old 21st April 2011, 03:38
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

Ok, before you move any further, you have to get mailscanner working properly.

Please double check the mailscanner section and read through everything to make sure you haven't missed anything. I got a feeling you missed the permission section. Also, make sure you have the startup file properly setup. Are you using windows to setup your box or ssh?

About gdebi, I forgot to put it in the dependencies section, but I updated it. You should install gdebi-core. We have to use gdebi because it installs the dependencies for Baruwa.
__________________
Home of the SpamSnake
Reply With Quote
  #16  
Old 21st April 2011, 14:00
padonker padonker is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 30
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

uWSGI Error wsgi application not found solved by adding

pythonpath = /usr/share/pyshared/baruwa/

to baruwa.ini as suggested by Rocky in http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=50450

Last edited by padonker; 21st April 2011 at 14:07.
Reply With Quote
  #17  
Old 21st April 2011, 14:10
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

Ok cool, I updated the guide with it. That must be required with the new version of uwsgi because I didn't have to use it with my setup. However, it's there now and shouldn't cause any issues.
__________________
Home of the SpamSnake
Reply With Quote
  #18  
Old 21st April 2011, 14:35
padonker padonker is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 30
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Next issue:

Setup Instructions for Baruwa


I've added an admin user, but in contrary to what the manual says, I dont get two new tabs. I can edit the user and have the option to change Profile where I can set SA scores, but thats all. No option to add domains
Reply With Quote
  #19  
Old 21st April 2011, 14:39
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

Hey,

You have to make the user a Domain Admin before those options becomes available.
__________________
Home of the SpamSnake
Reply With Quote
  #20  
Old 21st April 2011, 15:56
padonker padonker is offline
Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 30
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

There must be something wrong because if I set the admin user as Domain Admin the Account Type remains Administrator. Also, the additional tabs do not appear.
Attached Images
 
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Perfect server Ubuntu 10.10 squirrelmail problem swampy1979 HOWTO-Related Questions 6 27th September 2011 01:19
Clamav issue with The Perfect SpamSnake - Ubuntu Jeos 9.10 Maxum HOWTO-Related Questions 7 21st March 2011 16:21
Perfect Server Ubuntu 10.10 & Enabling SquirrelMail profm2 HOWTO-Related Questions 2 21st March 2011 07:00
The Perfect SpamSnake - Ubuntu Jeos - High memory usage and slow response macross HOWTO-Related Questions 9 15th December 2010 13:41
The Perfect SpamSnake - Ubuntu Jaunty Jackalope - Page 5 markerman HOWTO-Related Questions 1 13th August 2009 00:44


All times are GMT +2. The time now is 16:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.