Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th April 2011, 23:07
JANorman JANorman is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Job Queue Not Processing

Hiya,

I am running a standard install of ISPConfig 3 on my Debian (Lenny) based server which only controls the one server.

The problem that I am having is that for about 2 weeks now, my cron job queue has not been processing and hence, noting is being done (e.g. adding new sites, updating settings etc. )

I have been looking up similar issues on the net, and have run the command "/usr/local/ispconfig/server/server.sh", but it has not shifted the queue.

When that command is run, I repeatedly the message:
sh: /ps: No such file or directory

I'm really struggling on this one and would really appreciate someones help.

Cheers,
James
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th April 2011, 09:22
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,678
Thanks: 819
Thanked 5,318 Times in 4,171 Posts
Default

Has the syste worked before? If yes, what have you done or reconfigured at the time it stopped working?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 20th April 2011, 09:32
JANorman JANorman is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

Yea, its worked previously before.

I dont recall changing anything.

Do you think it would help if I cleared the records from sys_datalog ?
Reply With Quote
  #4  
Old 20th April 2011, 09:41
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,678
Thanks: 819
Thanked 5,318 Times in 4,171 Posts
Default

Quote:
Do you think it would help if I cleared the records from sys_datalog ?
Dont do that, clearing the records in that table will cause the system to stop.

Which ISPConfig version do you use?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 20th April 2011, 09:47
JANorman JANorman is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Im using 3.0.3.1 .

Just having a look in the sys_datalog, there are quite a few more in there that are "pending" than what show on the site, could the first one be holding them up?
Reply With Quote
  #6  
Old 20th April 2011, 09:53
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,678
Thanks: 819
Thanked 5,318 Times in 4,171 Posts
Default

Quote:
Just having a look in the sys_datalog, there are quite a few more in there that are "pending" than what show on the site, could the first one be holding them up?
Thats ok. The status field is not in use, so it is always pending. You can not see in the sys_datalog which records have to be processed.

Please update your server to the current ispconfig version (3.0.3.3). You can do this by running the command:

ispconfig_update.sh

on the shell.

If this wont fix the problem, enable debugging in ispconfig under system > server config. Then run the command:

/usr/local/ispconfig/server/server.sh

as root user while you are logged in on the shell as root. Dont use sudo to execute it.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 20th April 2011, 10:08
JANorman JANorman is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've just tried to update it, and I'm not 100% sure if it has gone through or not.

On http://www.ispconfig.org/releases/is...-0-3-released/ , i followed the manual upgrade technique, so i executed the following:

cd /tmp
wget http://www.ispconfig.org/downloads/I...-stable.tar.gz
tar xvfz ISPConfig-3-stable.tar.gz
cd ispconfig3_install/install
php -q update.php


It took me through the setup, but when I still go onto the control panel it displays 3.0.3.1 !

I still get the sh: /ps error message from above.

Cheers
Reply With Quote
  #8  
Old 20th April 2011, 10:12
JANorman JANorman is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ive just run the ispconfig_update.sh command, and it says that i'm now on 3.0.3.3 .

Still getting:


/# /usr/local/ispconfig/server/server.sh
sh: /ps: No such file or directory

Last edited by JANorman; 20th April 2011 at 10:14.
Reply With Quote
  #9  
Old 20th April 2011, 11:59
JANorman JANorman is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Till,

Sorry, i misread your reply. So I changed the reporting level to Debug, and then re-run the script and the output was now:

Code:
custard:/var/log/ispconfig# /usr/local/ispconfig/server/server.sh 
sh: /ps: No such file or directory

Warning: fopen(): SAFE MODE Restriction in effect.  The script whose uid is 5003 is not allowed to access /var/log/ispconfig/ispconfig.log owned by uid 0 in /usr/local/ispconfig/server/lib/app.inc.php on line 115

Warning: fopen(/var/log/ispconfig/ispconfig.log): failed to open stream: Success in /usr/local/ispconfig/server/lib/app.inc.php on line 115
Unable to open logfile.
---
The safe mode restriction is an odd one, because in my master php.ini file, it is turned off, aswell as in all my other files.

I also removed the ispconfig.log file and replaced it with a clean one, and changed the permission to 777, but this did not fix it.

Cheers
Reply With Quote
  #10  
Old 20th April 2011, 12:20
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,678
Thanks: 819
Thanked 5,318 Times in 4,171 Posts
 
Default

Quote:
The safe mode restriction is an odd one, because in my master php.ini file, it is turned off, aswell as in all my other files.
Safemode is not compatible with php shell scripts and has to be turned off. Its deprecated anyway. Please check again all php.ini files and the includes in the php conf.d directories. You must have turned safemode on somewhere.

Quote:
I also removed the ispconfig.log file and replaced it with a clean one, and changed the permission to 777, but this did not fix it.
Plaese do not change the permissions of that file. It is not related to your problem and altering that file permissions might cause problems.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
yum issues el-sid Installation/Configuration 4 10th August 2011 11:01
Unable to Receve Email walner8080 Installation/Configuration 8 30th September 2010 05:58
setting up a media server centos 5.2 asphix20 HOWTO-Related Questions 2 9th December 2009 16:37
ISPConfig with postfix problem Chrisssssss General 30 20th January 2007 23:34
Help....package missing sbovisjb1 Installation/Configuration 3 31st March 2006 11:14


All times are GMT +2. The time now is 02:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.