#1  
Old 16th February 2011, 04:55
jgold jgold is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Native ZFS on Ubuntu

I went through the howto here; http://www.howtoforge.com/native-zfs-on-ubuntu. I couldn't get it to work. I'm a newb at this stuff (gray haired in real life). I'd like to try some other approaches but I'd first like to undo the steps in the above howto. I tried deleting the folders but it isn't allowed even as sudo. They must be running.

What steps would I have to take to remove all the programs installed by the above howto?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th March 2011, 13:59
uhartmann uhartmann is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Zfs

Hi there,

managed installing ZFS, but there are errors in the Modules.
I am running Debian Squeeze, but that should not be the problem.

root@squeeze:~# zpool list
Failed to load ZFS module stack.
Load the module manually by running 'insmod <location>/zfs.ko' as root.


root@squeeze:~# insmod /lib/modules/2.6.32-5-686/addon/zfs/zfs/zfs.ko
insmod: error inserting '/lib/modules/2.6.32-5-686/addon/zfs/zfs/zfs.ko': -1 Unknown symbol in module
Reply With Quote
  #3  
Old 24th April 2011, 02:35
saschaefer saschaefer is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default ZFS on Debian Squeeze

insmod likely fails due to dependencies. Use modprobe instead:

modprobe zfs

zpool list may then give you error(s) re libraries. You will have to re-run ldconfig:

ldconfig
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
uninstall zfz ubuntu

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Native ZFS On Ubuntu : splat Fail mcstafford Installation/Configuration 1 21st January 2011 21:45
Problem send/receive Courier+Postfix+Squirrelmail Pirk Installation/Configuration 2 21st May 2010 13:26
Connection timed out on intermail outgoing mails gouravgarg Server Operation 6 5th March 2010 20:31
Unbale to login to Postfix from webmail wasimriz HOWTO-Related Questions 5 6th April 2009 13:49
Problem on restart bind9 satimis Server Operation 6 30th October 2007 02:01


All times are GMT +2. The time now is 22:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.