#1  
Old 4th July 2006, 12:17
insubordinate insubordinate is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default MyDNS / DNSCache problem

Hi, Im new here. I'm gonna give it a shot (never done this before)

This is the situation.

I have 1 ip from my isp.
This is connected to:
- a Hardware Firewall (wich I can setup off course)
And on the Lan side of this firewall I have my local network.

What I need to do is this: setup a dnsserver behid that firewall.
ON this dns I need to resolve a home-domain like whateveriwant.com
But I also need to be able to visit the domain locally with the other computers.

Then I have to be albe to surf out of the network to the internet.
So my dns also has to respond to www.google.be.
I suphose by settingup their tcpIp with a specified dns

The DNS server is a virtual machine that has 2 ip's 192.168.0.23 & 192.168.0.24 /debian latest version.

I've installed mydns & dnscache like in the howto, but I'm confused about the ip settings. What Ip should be in the mydns & what ip in the dnscache?

Do I need to change anything in the resolf.conf?
What Ip's need to be in the mydns.conf
And what is up with the dnscache ip's: etc/dnscache/root/ip

Please someone help me by explaining it step by step.
tnx!

Insubordinate
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th July 2006, 11:01
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Is this what you're trying to do? http://www.howtoforge.com/two_in_one_dns_bind9_views
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix problems with smtp linkdeb Server Operation 13 15th March 2014 17:58
Strange email problem for one of my domains... any help appreciated paulrobert_a Installation/Configuration 5 9th August 2010 14:15
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
Postfix+MySQL Problem jasutton Installation/Configuration 1 15th June 2006 16:06
SMTP TLS Problem with Mail Client dschmid Installation/Configuration 1 9th December 2005 01:56


All times are GMT +2. The time now is 07:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.