Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 14th October 2011, 19:17
JESUSSAVES JESUSSAVES is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: U.S.
Posts: 78
Thanks: 10
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default changed from 2 -> 5 MB

Thank you! Changed quota and still get same error.

At the same time that sender gets message above, root on the server gets this mail:

Quote:
Part 1:
The original message was received at Fri, 14 Oct 2011 09:11:48 -0400
from vmail@localhost
with id p9EDBm1g008683
----- The following addresses had permanent fatal errors -----
support@mydomain.com
(reason: 550 5.1.1 <support@ns01.mydomain.com>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table)
(expanded from: support@mydomain.com)
----- Transcript of session follows -----
... while talking to [127.0.0.1]:
>>> DATA
<<< 550 5.1.1 <support@ns01.mydomain.com>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table
550 5.1.1 support@mydomain.com... User unknown
<<< 554 5.5.1 Error: no valid recipients
The "support" mailbox is the address in the Send copy to field and the support entry in /etc/aliases I have commented out.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #22  
Old 15th October 2011, 12:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Are there any errors in your mail log (in the /var/log/ directory)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #23  
Old 15th October 2011, 22:50
JESUSSAVES JESUSSAVES is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: U.S.
Posts: 78
Thanks: 10
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

Thanks. It seems to be looking for a system user, but I don't know why? Unless it's because of the STARTTLS failure in line 5 (I added numbers and spaces between lines).
Not sure why that line is from sendmail, which is stopped. In this example user allen is not and never was a system user, only defined as virtual user.

Quote:
1) Oct 14 13:32:45 ns01 postfix/smtp[15910]: 8C3BF20AB4: to=<admin@mydomain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, dela
y=1.1, delays=0.36/0.02/0/0.67, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=01678-06, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 681A520ABA)

2) Oct 14 13:32:45 ns01 sendmail[15924]: p9EHWjOR015924: Authentication-Warning: ns01.mydomain.com: vmail set sender to <> using -f

3) Oct 14 13:32:45 ns01 sendmail[15924]: p9EHWjOR015924: from=<>, size=2077, class=0, nrcpts=1, msgid=CADzCQvHM1Y0R3zQOngEibF8LPpamDNHTBQ_TyR1GMuU qzqVYhQ@mail.gmail.com>, relay=vmail@localhost

4) Oct 14 13:32:45 ns01 postfix/smtpd[15925]: connect from localhost[127.0.0.1]

5) Oct 14 13:32:45 ns01 sendmail[15924]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], version=TLSv1/SSLv3, verify=FAIL, cipher=DHE-RSA-AES256-SHA, bits=256/256

6) Oct 14 13:32:45 ns01 postfix/smtpd[15925]: NOQUEUE: reject: RCPT from localhost[127.0.0.1]: 550 5.1.1 <allen@ns01.mydomain.com>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table; from=<> to=<allen@ns01.mydomain.com> proto=ESMTP helo=<ns01.mydomain.com>

7) Oct 14 13:32:45 ns01 sendmail[15924]: p9EHWjOR015924: to=allen@mydomain.com, delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=32077, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=5.1.1, stat=User unknown

8) Oct 14 13:32:45 ns01 sendmail[15924]: p9EHWjOR015924: p9EHWjOS015924: postmaster notify: User unknown
Immediately following we get "User unknown in local recipient table" from Postfix, then same thing in line 7 again from sendmail.

In line 8 it sends the message to root, which I do get as displayed above.

I am familiar with sendmail but not so much with Postfix and Maildrop, but I'm learning. Thanks for your help!!!
Reply With Quote
  #24  
Old 16th October 2011, 12:03
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by JESUSSAVES View Post
Not sure why that line is from sendmail, which is stopped. In this example user allen is not and never was a system user, only defined as virtual user.
That is strange. Can you post the output of
Code:
netstat -tap
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #25  
Old 17th October 2011, 01:57
JESUSSAVES JESUSSAVES is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: U.S.
Posts: 78
Thanks: 10
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default problem limited to server domain only

Quote:
Originally Posted by falko View Post
That is strange. Can you post the output of
Code:
netstat -tap
?
Yes, thank you, here it is
Code:
tcp        0      0 localhost:10024             *:*                         LISTEN      1471/amavisd (maste 
tcp        0      0 localhost:10025             *:*                         LISTEN      1650/master         
tcp        0      0 *:mysql                     *:*                         LISTEN      1398/mysqld         
tcp        0      0 *:sunrpc                    *:*                         LISTEN      1000/rpcbind        
tcp        0      0 *:53170                     *:*                         LISTEN      1051/rpc.statd      
tcp        0      0 *:ftp                       *:*                         LISTEN      1659/pure-ftpd (SER 
tcp        0      0 ns01.mydomain:domain *:*                         LISTEN      1056/named          
tcp        0      0 localhost:domain            *:*                         LISTEN      1056/named          
tcp        0      0 *:ssh                       *:*                         LISTEN      1156/sshd           
tcp        0      0 *:smtp                      *:*                         LISTEN      1650/master         
tcp        0      0 localhost:rndc              *:*                         LISTEN      1056/named          
tcp        0      0 ns01.mydomain.co:ssh 192.168.1.100:umsp          ESTABLISHED 3793/sshd: root@pts 
tcp        0      0 localhost:48469             localhost:mysql             ESTABLISHED 1678/amavisd (ch11- 
tcp        0      0 localhost:48483             localhost:mysql             ESTABLISHED 1679/amavisd (ch10- 
tcp        0      0 localhost:mysql             localhost:48483             ESTABLISHED 1398/mysqld         
tcp        0      0 ns01.mydomain.co:ssh 192.168.1.102:41087         ESTABLISHED 4377/sshd: root@pts 
tcp        0      0 localhost:mysql             localhost:48469             ESTABLISHED 1398/mysqld         
tcp        0      0 *:https                     *:*                         LISTEN      1607/httpd          
tcp        0      0 *:imaps                     *:*                         LISTEN      1515/couriertcpd    
tcp        0      0 *:pop3s                     *:*                         LISTEN      1551/couriertcpd    
tcp        0      0 *:52778                     *:*                         LISTEN      1051/rpc.statd      
tcp        0      0 *:pop3                      *:*                         LISTEN      1540/couriertcpd    
tcp        0      0 *:imap                      *:*                         LISTEN      1506/couriertcpd    
tcp        0      0 *:sunrpc                    *:*                         LISTEN      1000/rpcbind        
tcp        0      0 *:webcache                  *:*                         LISTEN      1607/httpd          
tcp        0      0 *:http                      *:*                         LISTEN      1607/httpd          
tcp        0      0 *:tproxy                    *:*                         LISTEN      1607/httpd          
tcp        0      0 *:ftp                       *:*                         LISTEN      1659/pure-ftpd (SER 
tcp        0      0 *:ssh                       *:*                         LISTEN      1156/sshd           
tcp        0      0 *:smtp                      *:*                         LISTEN      1650/master         
tcp        0      0 localhost:rndc              *:*                         LISTEN      1056/named
The problem I'm having is with mydomain.com which is the same domain name as in the FQDN of my server, i.e. ns01.mydomain.com. Apparently this is the only domain for which the Send copy to field isn't working.

I tried using the Send copy to field in someotherdomain.com and it worked fine! So the problem doesn't affect customers but only me. However its a nice feature and I'd like to use it.

Thanks again.
Reply With Quote
  #26  
Old 17th October 2011, 09:46
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,083
Thanks: 826
Thanked 5,397 Times in 4,241 Posts
Default

Is the fqdn of your server mydomain.com or ns1.mydomain.com? That makes a big difference, as postfix threats mydomain.com and ns1.mydomain.com as different domains, so no problems should occur.

Please post the output of:

grep mydomain.com /etc/postfix/main.cf

to see if mydomain.com is used anywhere in that file instead of ns1.mydomain.com
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
JESUSSAVES (17th October 2011)
  #27  
Old 17th October 2011, 17:15
JESUSSAVES JESUSSAVES is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: U.S.
Posts: 78
Thanks: 10
Thanked 5 Times in 4 Posts
 
Default synonym in /etc/hosts

Quote:
Originally Posted by till View Post
Please post the output of:

grep mydomain.com /etc/postfix/main.cf
Problem was a synonym in /etc/hosts.

Thanks!!!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How cai remove amavis from postfix ? gabrix Server Operation 16 2nd October 2012 09:58
dovecot: lda: Fatal: Unknown user dpicella Installation/Configuration 1 22nd August 2010 02:59
just the last step...and it works. Postfix...need help config. ubuntusr Installation/Configuration 1 5th January 2009 09:50
CentoS doesn't send the emails vaio1 Installation/Configuration 18 5th November 2008 17:51
Problem with dcc-client installation (Postfix) swap-as Installation/Configuration 9 18th September 2008 20:47


All times are GMT +2. The time now is 19:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.