Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10th February 2011, 09:42
neofire neofire is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brisbane, QLD Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Issues with Baruwa - The Perfect Spamsnake Ubuntu 10.10

Hey, i am having issues with Baruwa

i recently completed this tutorial, but i have run into a problem, doesnt seem to be working at all, its not listing e-mails reports are not working, and the System status Icon is red, so i know there is a issue but i dont even know where to start looking

as far as i can see everything else is working, mail is flowing and being scanned etc, but i cant see any information in baruwa

any help would be greatly apprecatied
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th February 2011, 19:52
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

Have you setup baruwa according to the guide? Sounds like you may have a bad baruwa install. Try purging baruwa and reinstalling it. Also make sure you have the baruwa entries in mailscanner.conf according to the guide.
__________________
Home of the SpamSnake
Reply With Quote
  #3  
Old 10th February 2011, 22:02
neofire neofire is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brisbane, QLD Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I will Try that

i did follow the guide step by step, i just cant see if i missed anything would you like me to post copies of my conf files, if so which ones do you want to see
Reply With Quote
  #4  
Old 10th February 2011, 22:08
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

First give the purge a shot, then we'll look at the conf files if that doesn't work.
__________________
Home of the SpamSnake
Reply With Quote
  #5  
Old 11th February 2011, 00:04
neofire neofire is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brisbane, QLD Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hey Rocky i have reinstalled Baruwa and still having issues, have you got any other ideas ??
Reply With Quote
  #6  
Old 11th February 2011, 03:20
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

Post a sample of your mail.log.
__________________
Home of the SpamSnake
Reply With Quote
  #7  
Old 12th February 2011, 08:14
neofire neofire is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brisbane, QLD Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Here is at part of my mail.log
Attached Files
File Type: txt part of mail.txt (12.1 KB, 213 views)
Reply With Quote
  #8  
Old 14th February 2011, 14:12
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

Ok, I can see that mails are flowing, but not inspected by Baruwa. Do you have the following settings in mailscanner.conf?

Always Looked Up Last = &BaruwaSQL
Is Definitely Not Spam = &BaruwaWhitelist
Is Definitely Spam = &BaruwaBlacklist
Required SpamAssassin Score = &BaruwaLowScore
High SpamAssassin Score = &BaruwaHighScore
__________________
Home of the SpamSnake
Reply With Quote
  #9  
Old 14th February 2011, 23:10
neofire neofire is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brisbane, QLD Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

hey rocky

i have re-added that settings in the conf file, another application must of changed the conf file during the build

after i change the settings i rebooted the server to give it a clean startup unfortunatly still having issue with baruwa, now baruwa enteries are coming up in the mail.log,

does baruwa have any other logs that i can look at for information ?

and also is there anyway of using configuring spamsnake to allow Rich text to be scanned properly ?
Reply With Quote
  #10  
Old 14th February 2011, 23:22
neofire neofire is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brisbane, QLD Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Hey Rocky here are some screen shots of the Baruwa Page, the first screen shot shows the messages tab with no records returned and the System status icon is red

The second one show the Baruwa Status page the the MTA has a explanation mark on it

if you want me to post more logs or anything else please let me know
Attached Images
  
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
baruwa, spamassassin, spamsnake, ubuntu 10.10

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect SpamSnake - Ubuntu Jeos 10.10 - Managing transport relay_domains etc mintydave HOWTO-Related Questions 19 20th January 2011 03:15
Connection timed out on intermail outgoing mails gouravgarg Server Operation 6 5th March 2010 20:31
MailScanner trouble with DBD-MYSQL sergio.arnaldo Server Operation 11 26th August 2009 18:08
Howtoforge the perfect Server(links) rini90 Installation/Configuration 0 14th December 2008 10:58
SpamSnake SpamAssassin not working? getrav HOWTO-Related Questions 5 23rd June 2008 23:02


All times are GMT +2. The time now is 21:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.