Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th March 2011, 22:08
jkrell jkrell is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 61
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Problem migrating to new server...

Hi guys. I have a small (but hopefully solvable) problem...

I had ISPConfig2 up and running on an Ubuntu machine that I set up using your howto guide. Due to several reasons, I am switching machines.

I set up a new server using your Fedora 14 Perfect Server setup. I installed ISPConfig2 on top following the instructions. ISPConfig seemed to be working fine.

Today, I migrated my data from the old server to the new by going through the following procedures.

On the old (Ubuntu) server:

Code:
cd /var
tar -pczf www-2011-3-20.tar.gz www/
mysqldump -u root -psecret --all-databases > backup.sql
Then I moved the backup files over to the new server and:

Code:
cd /var
mv -r www/ www1/
tar xvfz www-2011-3-20.tar.gz www/
mysql -u root -psecret < backup.sql
rm www1/
I then switched the router forwarding from the old server to the new, and went inside ISPConfig to update everything to point to the new server (my old server was 192.168.1.102 and my new is 192.168.1.15). I changed the IP address settings for the server, the sites themselves and also updated the DNS entries using the DNS Manager tab.

I thought that'd be that, but at a most basic level I am having a problem. When I go to Server Status under the Management tab, it shows Web Server and BIND Server as offline. Even if I go to Services, set everything to ON and click SAVE, those two remain off. I don't know what BIND is or if I need it, but I certainly need the web server to be running, don't I?

How to fix? Happy to troubleshoot. I'm thinking maybe a complete ISPConfig uninstall, reinstall and then try starting over? What do you think?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st March 2011, 15:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,900
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

What's the output of
Code:
netstat -tap
?

Did you disable SELinux?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 21st March 2011, 23:18
jkrell jkrell is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 61
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I disabled SELinux. Here's the output of netstat -tap

Quote:
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 1529/dovecot
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 1529/dovecot
tcp 0 0 *:53096 *:* LISTEN 1206/rpc.statd
tcp 0 0 *:mysql *:* LISTEN 1503/mysqld
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 1529/dovecot
tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 1529/dovecot
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN 1186/rpcbind
tcp 0 0 *:81 *:* LISTEN 1727/ispconfig_http
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 1364/sshd
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 6401/master
tcp 0 0 krell.server.com:ssh 192.168.1.151:63472 ESTABLISHED 26468/0
tcp 0 0 *:imaps *:* LISTEN 1529/dovecot
tcp 0 0 *op3s *:* LISTEN 1529/dovecot
tcp 0 0 *op3 *:* LISTEN 1529/dovecot
tcp 0 0 *:imap *:* LISTEN 1529/dovecot
tcp 0 0 *:sunrpc *:* LISTEN 1186/rpcbind
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 6057/proftpd: (acce
tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 1364/sshd
tcp 0 0 *:smtp *:* LISTEN 6401/master
tcp 0 0 *:57177 *:* LISTEN 1206/rpc.statd
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd March 2011, 08:26
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,624
Thanks: 793
Thanked 4,997 Times in 3,909 Posts
Default

It seems as if you migrated only the databases and websites but not the system users, config files etc. Also you should not overwrite the mysql.mysql database and migrate the mysql users and database records instead. Please see here for detailed instructions on how to migrate ispconfig 2 to a new server:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2717
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd March 2011, 13:18
jkrell jkrell is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 61
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I knew that seemed too easy! It is strange that I did not find that how-to upon searching. Thanks for pointing it out!

I will try again, this time following that guide. I am wondering, would the same guide work for migrating from ISPConfig 2 on Server A to ISPConfig 3 on Server B? I would like to have the benefits of ISPConfig 3 if I can.
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd March 2011, 13:25
jkrell jkrell is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 61
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I really owe you guys a lot; I just subscribed.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jkrell For This Useful Post:
till (22nd March 2011)
  #7  
Old 22nd March 2011, 13:52
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,624
Thanks: 793
Thanked 4,997 Times in 3,909 Posts
 
Default

Quote:
I will try again, this time following that guide. I am wondering, would the same guide work for migrating from ISPConfig 2 on Server A to ISPConfig 3 on Server B?
No, this wont work. ISPConfig 3 is a completely different software. There is no direct or automatic migration from ispconfig 2 to 3 possible.

If you want to migrate to ispconfig 3, you would have to recreate all wbsites, users and mailboxes in ispconfig 3 and then copy fjust the contents of the websites and the maildir contents to the new server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users+Postfix+Courier+CentOS problem telnet localhost 25 stinson HOWTO-Related Questions 11 5th February 2011 13:57
Email problem 'Cannot set my user or group id.' (using ISPConfig 3 + OpenSuSE 11.2) urosm Installation/Configuration 5 19th June 2010 22:41
BIG Problem Postfix issue admins Installation/Configuration 11 13th November 2009 10:05
The Perfect Setup - Debian Etch (Debian 4.0) some trouble daniel80 HOWTO-Related Questions 26 1st February 2008 16:30
Problems with Postfix Mysql Courier PatrickAdrichem Installation/Configuration 3 13th April 2007 15:44


All times are GMT +2. The time now is 08:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.