Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th March 2011, 15:34
swampy1979 swampy1979 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Perfect server Ubuntu 10.10 squirrelmail problem

Hello everyone,

I have followed the perfect server guide recently for ubuntu 10.10, and before that on my old install perfect server 10.04. Awesome!

Anyway to the point, I've set the server up with 3 domains within ISPconfig3 e.g.
myserver1.com
myserver2.com
myserver3.com

and my default domain being myserver.com

What I'm trying to do is add a symlink to each one for webmail e.g.
ln -s /usr/share/squirrelmail/ /var/www/myserver1.com/web/webmail

Now herein lies the problem, if I go to http://myserver1.com/webmail
I get the error:
ERROR: Config file "config/config.php" not found. You need to configure SquirrelMail before you can use it.

However, I have configured squirrelmail and it works fine if I go to myserver.com/webmail which uses the default /var/www/webmail symlink

I'm afraid I'm completely stumped as to what to try, I would have thought if the symlinks both go to the same place everything would work as expected.

On my previous install I didn't have this problem, well not that I remember anyway! and I didn't back it up before installing ubuntu 10.10 (a lesson learnt, my bad!) I have looked at the permissions and as far as I can see there is no difference between the 2 symlinks

I'm well and truly stuck, and would be eternally grateful if one of you linux gurus could help me out here, I'm sure I'm probably missing something really obvious.

Thanks in advance
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th March 2011, 18:55
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Did you try this? http://www.howtoforge.com/enabling-s...r-ubuntu-10.10
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 21st March 2011, 18:42
swampy1979 swampy1979 is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Now getting a different error???

Hi Falko,

Thank you so much for your help it's really appreciated!

I have followed the guide to the letter, and now get a different error.

When I browse to either

myserver1.com/webmail

or

myserver1.com/squirrelmail

I get:

You have chosen to open
which is a: application/x-httpd-suphp

The browser is trying to download the file not open it, however if I go to:
myserver1.com:8080/webmail then it does work and I can log in.

I don't know what I'm missing and would very much appreciate any further assistance and or a short description of why this is happening to help me learn.

Thanks again
Reply With Quote
  #4  
Old 22nd March 2011, 14:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Did you enable PHP for your web sites?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 14th April 2011, 07:22
swehes swehes is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 17
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Falko,

I have the same issue as the guy above. And I have PHP enabled. And I still get the same issue. It works when I try to get to the webmail through the main server but as soon as I try to access it from any of the domain's I get the box that says "You have chosen to open which is a: application/x-httpd-suphp from: http://mydomain.com

I don't know what to do with this.
Reply With Quote
  #6  
Old 15th April 2011, 13:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Does it work through mod_php?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 27th September 2011, 01:19
rushpower rushpower is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

What was the outcome of this issue? i just bumped into the same problem.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
squirrelmail ispconfig

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail server configuration with "The Perfect Server" for Ubuntu 10.10 SacreBleu Installation/Configuration 16 30th January 2011 01:21
ISPConfig3 mail doesn't work Marr General 6 1st September 2010 09:32
Sending mail ISPConfig 3 but not receivind catza Installation/Configuration 20 19th May 2010 12:47
What can be wrong martin_rudowicz Installation/Configuration 9 11th May 2008 19:42
Problem with VMWare Image for "The Perfect Setup - Ubuntu 6.10 Server (Edgy Eft)" hatsix HOWTO-Related Questions 8 5th March 2007 21:05


All times are GMT +2. The time now is 09:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.