Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 29th September 2006, 15:55
EL7oot EL7oot is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 24
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

linux Fedora Core 5 with ISPConfig 2.2.6
i followed perfect setup for Fedora 5
___________________________________
errmsg:
"Error connecting to IMAP server: localhost.
111 : Connection refused"
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 1st October 2006, 00:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Did you disable SELinux?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #13  
Old 1st October 2006, 14:04
EL7oot EL7oot is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 24
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes i have disabled SELinux

SELINUX=disabled

thanks for your patience
Reply With Quote
  #14  
Old 2nd October 2006, 12:52
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by jamesbond
i have installed Fedora 5 ....and dovecot & sendmail & squirrel mail........i got the squirrel mail login page but .......i am not able to loging in.....it is giving an error............

Error connecting to IMAP server: localhost.
10941 :

plz help me to resolve this problem.......
Did you enable IMAP in /etc/dovecot.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #15  
Old 13th February 2007, 14:21
EL7oot EL7oot is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 24
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes
this my /etc/dovecot.conf *

# Protocols we want to be serving:
# imap imaps pop3 pop3s
#protocols = imap imaps pop3
protocols = imap pop3
is this correct ??
-------------------------------------
this opened ports from ISPconfig Local Portscanner
Port 21 (tcp) is open (ftp)!
Port 22 (tcp) is open (ssh)!
Port 25 (tcp) is open (smtp)!
Port 53 (tcp) is open (domain)!
Port 80 (tcp) is open (http)!
Port 81 (tcp) is open (ISPConfig)!
Port 110 (tcp) is open (pop3)!
Port 111 (tcp) is open (sunrpc)!
Port 143 (tcp) is open (imap)!
Port 443 (tcp) is open (https)!
Port 631 (tcp) is open (ipp)!
Port 953 (tcp) is open (rndc)!
Port 3306 (tcp) is open (mysql)!
thx
Reply With Quote
  #16  
Old 14th February 2007, 19:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Looks ok. If your firewall doesn't block ports 110 and 143, your users should be able to use POP3 and IMAP.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #17  
Old 14th February 2007, 19:51
EL7oot EL7oot is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 24
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

but this is my output of telnet command

[root@dwc /]# telnet localhost 25
Trying 127.0.0.1...
Connected to localhost.localdomain (127.0.0.1).
Escape character is '^]'.
220 dwc.com.eg ESMTP Sendmail 8.13.5/8.13.5; Wed, 14 Feb 2007 20:34:48 +0200
ehlo localhost
250-dwc.com.eg Hello dwc.com.eg [127.0.0.1], pleased to meet you
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-PIPELINING
250-8BITMIME
250-SIZE
250-DSN
250-ETRN
250-AUTH GSSAPI DIGEST-MD5 CRAM-MD5
250-DELIVERBY
250 HELP
thanks for your patience
Reply With Quote
  #18  
Old 15th February 2007, 19:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

You said you followed the Perfect Setup in which Postfix gets installed, and now I see that you use Sendmail:
Quote:
Originally Posted by EL7oot
220 dwc.com.eg ESMTP Sendmail 8.13.5/8.13.5; Wed, 14 Feb 2007 20:34:48 +0200
So I guess you used your own setup?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #19  
Old 17th February 2007, 11:26
EL7oot EL7oot is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 24
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i'm beginner to linux systims so i don't know how to install any thing by my self

now i can't start postfix

[root@dwc ~]# service postfix start
Starting postfix: [FAILED]
-------------------------------------------------------

thx
Reply With Quote
  #20  
Old 17th February 2007, 11:47
martinfst martinfst is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hilversum, The Netherlands
Posts: 880
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 17 Posts
Send a message via MSN to martinfst Send a message via Skype™ to martinfst
 
Default

That's because you have installed / activated sendmail. Sendmail and Postfix are mutual exclusive on the same server.

Remove sendmail.
Code:
yum remove sendmail
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
server blocked/stopped by host Ovidiu Technical 11 14th February 2006 10:50
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 12:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.