Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 2nd March 2011, 09:39
eko_taas eko_taas is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 92
Thanks: 2
Thanked 12 Times in 10 Posts
Question Quota / fstab modification

Following:
http://www.howtoforge.com/perfect-se...ispconfig-3-p4
and there item "13 Install PureFTPd And Quota" where
Quote:
Edit /etc/fstab. Mine looks like this (I added usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqfmt =vfsv0 to the partition with the mount point /)
I'll have / separated from /home, /var etc. In that case which one should be modified in that case? or all of them?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd March 2011, 09:42
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,781
Thanks: 840
Thanked 5,610 Times in 4,421 Posts
Default

Please modify / and /var
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 6th April 2011, 13:32
lolo6tm lolo6tm is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 1and1 VPS

Hi,

First thanks a lot for theses greats tutorials.

got a problem setting quotas. I own a VPS at 1and1. My fstab looks like this:

/dev/xvda1 / ext3 defaults 1 1
/dev/xvda2 none swap sw
/dev/vg00/usr /usr xfs defaults 0 2
/dev/vg00/var /var xfs defaults,usrquota 0 2
/dev/vg00/home /home xfs defaults,usrquota 0 2
devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
none /proc proc defaults 0 0
none /tmp tmpfs defaults 0 0

Adding ",usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqf mt=vfsv0" to the /var line gives me the following error when trying to remount :

> mount -o remount /var
> mount: /var not mounted already, or bad option

Any idea plz ?
Reply With Quote
  #4  
Old 7th April 2011, 08:46
eko_taas eko_taas is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 92
Thanks: 2
Thanked 12 Times in 10 Posts
Lightbulb

get same problem if restart?
Reply With Quote
  #5  
Old 7th April 2011, 16:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

What virtualization technique is being used? And which distribution?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 29th November 2011, 17:15
lolo6tm lolo6tm is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 1and1 VPS

A Debian Squeeze virtualized with Xen i think, how can i be sure about the virtualization engine ?

uname -a gives me :
Linux myhostname 2.6.26-2-xen-amd64 #1 SMP Tue Jan 25 06:13:50 UTC 2011 x86_64 GNU/Linux
Reply With Quote
  #7  
Old 16th March 2012, 20:27
Mwoua Mwoua is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hi,

I know it's a bit old here, but i have the same problem

> mount -o remount /var
> mount: /var not mounted already, or bad option

My fstab (without the added option)

# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
/dev/root / ubifs defaults,noatime,rw 0 0
tmpfs /var/run tmpfs size=1M,rw,nosuid,mode=0755 0 $
tmpfs /var/lock tmpfs size=1M,rw,noexec,nosuid,nodev,mode=177$
tmpfs /tmp tmpfs defaults,nosuid,nodev 0 0
/dev/mmcblk0p1 /var ext2 defaults 0 0
/dev/mmcblk0p2 /usr ext2 defaults 0 0


I own a small server with debian squeeze.
Everytime i add usrjquota=aquota.user it starts bugging
Reply With Quote
  #8  
Old 17th March 2012, 12:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

What's your virtualization technology? OpenVZ, Xen, KVM, ...?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 17th March 2012, 14:48
Mwoua Mwoua is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

There's no virtualization
Reply With Quote
  #10  
Old 18th March 2012, 22:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

Please set up quota as shown in chapter 10 on http://www.howtoforge.com/perfect-se...ispconfig-2-p3
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hacked server Captain Installation/Configuration 8 23rd December 2010 11:39
rkhunter report Captain Installation/Configuration 6 10th October 2010 14:05
adding mail boxes kwickcut Server Operation 20 11th August 2010 02:02
Help configuring quota and fstab donix Installation/Configuration 10 15th April 2010 18:55
chgrp error new user DKA General 15 28th July 2008 18:45


All times are GMT +2. The time now is 16:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.