Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 28th February 2011, 08:47
excalibur excalibur is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 18
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default The Perfect Server - OpenSUSE 11.3 x86_64 [ISPConfig 3]

Hey all

I'm new here, first of all, tnx to the ppl behind HowToForge tutorials, i visit this site everyday.

I have followed The Perfect Server - OpenSUSE 11.3 x86_64 [ISPConfig 3] with great interest. I'm planning to install this on a server in the datacentre.
i'm testing it in vmware.

I have setup a server 'server.local.be' with IP 192.168.5.2
I changed my hostfile in my windows machine (192.168.5.100) to
192.168.5.2 server.local.be server

so i don't have to use DNS, because i'm testing it in the internal network.
Surfing to http://192.168.5.2:8080 or http://server.local.be:8080, brings up the IspConfig page.

I added another domain in my host file of windows.
192.168.5.2 www.example.com

Then i created a new client in ispconfig, then i added a new website
example.com

When i surf to www.example.com it brings up the website, that's all fine.
But now, when i try to access my ispconfig control panel with 192.168.5.2:8080 or server.local.be:8080, it gives me a blank webpage.

I can't access the ispconfig anymore.
I have a default ispconfig after following the tutorial, i haven't changed anything but adding 1 client and 1 website, i didn't touch the DNS settings.

Did i missed any steps?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th February 2011, 13:03
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,417
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
Default

Please post the output of the following commands:

iptables -L

and

netstat -tap
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 28th February 2011, 18:11
excalibur excalibur is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 18
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I have tested on my other vmware, default ispconfig port => 8085

After adding a new website: a few minutes later, ispconfig cp isn't available anymore


iptables -L

Code:
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination

Chain FORWARD (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination
netstat -tap

Code:
server:~ # netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
tcp        0      0 localhost:10024         *:*                     LISTEN      3819/amavisd (maste
tcp        0      0 localhost:10025         *:*                     LISTEN      3779/master
tcp        0      0 *:mysql                 *:*                     LISTEN      3665/mysqld
tcp        0      0 *:pop3                  *:*                     LISTEN      3892/dovecot
tcp        0      0 localhost:dyna-access   *:*                     LISTEN      3877/clamd
tcp        0      0 *:imap                  *:*                     LISTEN      3892/dovecot
tcp        0      0 *:sunrpc                *:*                     LISTEN      1743/rpcbind
tcp        0      0 server.excalibur:domain *:*                     LISTEN      4082/named
tcp        0      0 server.excalibur:domain *:*                     LISTEN      4082/named
tcp        0      0 localhost:domain        *:*                     LISTEN      4082/named
tcp        0      0 *:ftp                   *:*                     LISTEN      4005/pure-ftpd (SER
tcp        0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN      1834/sshd
tcp        0      0 localhost:ipp           *:*                     LISTEN      2395/cupsd
tcp        0      0 localhost:953           *:*                     LISTEN      4082/named
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN      3779/master
tcp        0    756 server.excalibur.ne:ssh 192.168.5.184:13002     ESTABLISHED 7784/2
tcp        0      0 192.168.5.130:ssh       192.168.5.184:e-dpnet   ESTABLISHED 2751/0
tcp        0      0 *:sunrpc                *:*                     LISTEN      1743/rpcbind
tcp        0      0 *:www-http              *:*                     LISTEN      8018/httpd2-prefork
tcp        0      0 *:sunproxyadmin         *:*                     LISTEN      8018/httpd2-prefork
tcp        0      0 *:8085                  *:*                     LISTEN      8018/httpd2-prefork
tcp        0      0 *:domain                *:*                     LISTEN      4082/named
tcp        0      0 *:ftp                   *:*                     LISTEN      4005/pure-ftpd (SER
tcp        0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN      1834/sshd
tcp        0      0 localhost:ipp           *:*                     LISTEN      2395/cupsd
tcp        0      0 localhost:953           *:*                     LISTEN      4082/named
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN      3779/master
Reply With Quote
  #4  
Old 28th February 2011, 18:25
excalibur excalibur is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 18
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

If i surf to server:8085

i got this

Code:
[Mon Feb 28 18:23:56 2011] [error] [client 192.168.5.184] PHP Warning:  Unknown: open_basedir restriction in effect. File(/usr/local/ispconfig/interface/web/index.php) is not within the allowed path(s): (/srv/www/roundcubemail:/etc/roundcubemail:/tmp) in Unknown on line 0
[Mon Feb 28 18:23:56 2011] [error] [client 192.168.5.184] PHP Warning:  Unknown: failed to open stream: Operation not permitted in Unknown on line 0
[Mon Feb 28 18:23:56 2011] [error] [client 192.168.5.184] PHP Fatal error:  Unknown: Failed opening required '/usr/local/ispconfig/interface/web/index.php' (include_path='.:/usr/share/php5:/usr/share/php5/PEAR') in Unknown on line 0
Reply With Quote
  #5  
Old 28th February 2011, 23:00
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,417
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
Default

The default port for ispconfig is 8080 and not 8085, so you seem to have changed the port in your install. Also the access restrictions in your error message are a bit strange as you do not seem to access ispconfoig through ist vhost or you manually edited the php.ini, as there is no open_baesdir restriction set for the ispconfig vhost, but on your setup someone restricted access to a roundcube installation directory only.

You say that you are able to access ispconfig a short time after you installed it. Did you changed any setting in that time or did you changed any settings that were not described in the tutorial or installed additional software?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.

Last edited by till; 28th February 2011 at 23:06.
Reply With Quote
  #6  
Old 1st March 2011, 12:30
excalibur excalibur is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 18
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Red face

Yes, i did choose another port for ISPconfig, but i don't think that's a problem.
If they want me to run on 8080, they shouldn't be asking me the default port of ispconfig.

Yesterday i had tested the perfect server for CentOs 5.5.
It works perfect out of the box, i think i will stick to CentOs for my datacentre server.

The reason i tested it on Opensuse, it's because i'm used to work with opensuse as desktop and i know how to use the system.

but well, CentOs it is, I will try it again on OpenSuse again when they release 11.4 (in 9 days)

Thanks for the help.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FastCGI PHP and permissions issue on ISPConfig perfect server (opensuse 11.3) wildnux Server Operation 0 28th January 2011 23:03
ISPConfig3 mail doesn't work Marr General 6 1st September 2010 09:32
Sending mail ISPConfig 3 but not receivind catza Installation/Configuration 20 19th May 2010 12:47
The Perfect Setup - Debian Etch (Debian 4.0) some trouble daniel80 HOWTO-Related Questions 26 1st February 2008 16:30
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 17:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.