#1  
Old 8th February 2013, 16:14
almere almere is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Nov 2012
Location: Netherlands, Rotterdam
Posts: 231
Thanks: 20
Thanked 39 Times in 34 Posts
Send a message via Skype™ to almere
Exclamation Bug or my bad?

Hi there.

I just found , not really pretty thing at my server.

On one of my sites i runned :
PHP Code:
<?php

exec
('find /var/www/clients/ -iname "*" | xargs grep "<?" -sl'$files3);
print_r($files3); die();
And i got ALL files of ALL users with "<?" in it. I don't think, it's normally.

Is it my fault , did i something wrong?

Please, help!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th February 2013, 23:29
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,733
Thanks: 840
Thanked 5,596 Times in 4,407 Posts
Default

Thats normal and not related to ispconfig, so i moved it to the server administration forum. On hosting servers were you want to prevent that, disable functions like exec, passthru, popend ans some others in the php.ini files for php cgi, php fpm and apache (but not in the cli php). You will find detailed tutorials when you google for instructions to harden php. And ensure that you use php mode fcgi, fpm or cgi and enable suexec.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
almere (10th February 2013)
  #3  
Old 10th February 2013, 18:57
almere almere is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Nov 2012
Location: Netherlands, Rotterdam
Posts: 231
Thanks: 20
Thanked 39 Times in 34 Posts
Send a message via Skype™ to almere
 
Default

Thank you.

cli is for ispconfig only, i guess?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Server hangs, BUG: Bad page state in process lucani Installation/Configuration 1 6th September 2012 19:50
Ispconfig and iptables rules lanceq Installation/Configuration 0 28th June 2012 00:57
Can't receive mails baicunko Server Operation 12 3rd August 2011 23:02
Intel 82815 Video Card & Ubuntu 8.10 harvey527 Kernel Questions 8 5th November 2010 15:51
Squirrelmail login failure Cracklefish Installation/Configuration 9 30th June 2010 21:38


All times are GMT +2. The time now is 15:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.