#1  
Old 15th February 2011, 11:30
alleks alleks is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 157
Thanks: 9
Thanked 9 Times in 9 Posts
Talking Webmail Client over SSL

Hello folks, here I come to you with another problem

This time I try to run my webmail client (atmail) over ssl. I tried to do that by just adjusting the parameters in my squirrelmail.conf file in conf.d apache2's folder.

Code:
<IfModule mod_rewrite.c>
  <IfModule mod_ssl.c>
    <Location /webmail>
      RewriteEngine on
      RewriteCond %{HTTPS} !^on$ [NC]
      RewriteRule . https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}  [L]
    </Location>
  </IfModule>
</IfModule>
It goes well, it redirects from http://domain.com/webmail to https://domain.com/webmail but when it gets there I get this error in my chrome browser:

Code:
SSL connection error
Unable to make a secure connection to the server. This may be a problem with the server, or it may be requiring a client authentication certificate that you don't have.
Error 107 (net::ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR): SSL protocol error.
and this in my apache2/error.log

Code:
client denied by server configuration: /htdocs
Any idea?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th February 2011, 18:31
pititis pititis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Mnchen
Posts: 364
Thanks: 39
Thanked 89 Times in 68 Posts
Default

First make sure that ssl 2.0 and 3.0 are set in chrome!
Reply With Quote
  #3  
Old 15th February 2011, 19:21
alleks alleks is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 157
Thanks: 9
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

It's not happening only in chrome, in all my browsers.

I had checked the ssl versions before posting here
Reply With Quote
  #4  
Old 16th February 2011, 17:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

Do you have the same problem when you go to https://domain.com/ ?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 16th February 2011, 18:16
alleks alleks is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 157
Thanks: 9
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

No, I run https for ISPConfig and it runs great... but I can't get it to work for webmail (atmail).

Any other ideas?
Reply With Quote
  #6  
Old 17th February 2011, 18:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

Is your webmail installed in the /webmail folder of your web site, or is /webmail just an alias or symlink?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 17th February 2011, 23:03
8omas 8omas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 148
Thanks: 16
Thanked 35 Times in 26 Posts
 
Default

Do you run ispconfig on 443 or on another port?
If you followed the manual (ispconfig on 8080) and you enabled https then the rewrite rule must be:
Code:
RewriteRule . https://%{HTTP_HOST}:8080%{REQUEST_URI}  [L]
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Horde Groupware Webmail Edition ByteMe Networking Tips/Tricks/Mods 17 20th December 2012 11:12
Being Spammed/Hacked/Probed not sure PLEASE HELP! kresser General 10 29th October 2010 18:25
Can't access to my website - after install problem pallermo Installation/Configuration 18 4th June 2010 14:29
client site ssl blocker General 2 24th June 2009 16:58
Issues securing Webmail with SSL Certificate Robeast Installation/Configuration 10 31st January 2008 02:05


All times are GMT +2. The time now is 23:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.