Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 15th February 2011, 02:49
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

Make sure your mailscanner.conf file has:

MTA = postfix

Restart your system once you've set that and give me another sample of your mail.log. It seems as though you might have missed a few steps or so, but you're very close.
__________________
Home of the SpamSnake
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 15th February 2011, 03:24
neofire neofire is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brisbane, QLD Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hey Rocky

I check the mailscanner.conf and MTA = postfix is there

sorry if these are trival or stupid issues i am not used to using postfix etc, but i am trying to learn, i am a Lotus Domino administrator but would like to use this as a Spam/Virus Filter for external mail

i have rebooted the server aswell to be safe and still no go, and now i am getting bounce backs due to rich text errors, Bounce Back E-Mail Below

Our virus detector failed to completely analyse a message you sent:-
To: setswei@hotmail.com
Subject: Fw: Other Bad Content Detected
Date: Tue Feb 15 10:50:21 2011
Any parts of the message that could not be analysed will not have been
delivered.

If you are using Microsoft Outlook, we strongly recommend you change your
outgoing message format from "Rich Text" to "HTML" or "Plain Text".

1) Click on the "Tools" menu and choose "Options..."
2) Go to the "Mail Format" tab
3) For message format, select "HTML" or "Plain text"
4) Click OK

The virus detector said this about the message:
Report: Report: MailScanner: Message attempted to kill MailScanner


--
MailScanner
Email Virus Scanner
cybercrysis.net.au
www.cybercrysis.net.au

For all your IT requirements visit: http://www.transtec.co.uk
Reply With Quote
  #13  
Old 15th February 2011, 09:00
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

That is a mailscanner issue, please run mailscanner in debug mode, it should be able to point you in the right direction.
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #14  
Old 15th February 2011, 13:53
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

You'll have to completely purge clamav and it's definitions, then reinstall it.

Do something like:
apt-get remove --purge clamav* libclamav6
Delete everything from /var/lib/clamav if anything is there.

Do:
apt-get update
apt-get install clamav-daemon libclamav6

Make sure to configure clamav according to section 7 of the guide.

Let me know how you make out.
__________________
Home of the SpamSnake
Reply With Quote
  #15  
Old 16th February 2011, 10:25
neofire neofire is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brisbane, QLD Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hey Rocky

i have managed to get a green status light on the Baruwa Installation

but now i am still having mail routing issues

i have reinstalled Clamav as per the guide but still having issues, i dont understand where i have gone wrong with the tutorial
Reply With Quote
  #16  
Old 16th February 2011, 10:30
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

What routing issues are you having ? Please provide some detail (error messages, logs etc)
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #17  
Old 16th February 2011, 10:38
neofire neofire is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brisbane, QLD Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

hey topdog sorry i was vague with the last post

its the same issue i was having before, e-mails are being bounced by the spamsnake box

Example

Our virus detector failed to completely analyse a message you sent:-
To:
Subject:
Date: Wed Feb 16 19:19:09 2011
Any parts of the message that could not be analysed will not have been
delivered.

If you are using Microsoft Outlook, we strongly recommend you change your
outgoing message format from "Rich Text" to "HTML" or "Plain Text".

1) Click on the "Tools" menu and choose "Options..."
2) Go to the "Mail Format" tab
3) For message format, select "HTML" or "Plain text"
4) Click OK

The virus detector said this about the message:
Report: Report: MailScanner: Message attempted to kill MailScanner


--
MailScanner
Email Virus Scanner
cybercrysis.net.au
www.cybercrysis.net.au

For all your IT requirements visit: http://www.transtec.co.uk



I have reinstalled clamav and confirmed the configuration but when i send a e-mail and i monitor the mail.log this is what i get

Feb 16 19:36:14 spamsnake postfix/cleanup[10619]: CC1D010097F: message-id=<OF558A88E2.9B5F3B6B-ON4A257839.0034C7E5-4A257839.0034C24D@cybercrysis.net.au>
Feb 16 19:36:14 spamsnake postfix/smtpd[10616]: disconnect from cc-mailrouter.cybercrysis.net.au[192.168.0.249]
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10562]: New Batch: Scanning 1 messages, 23244 bytes
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10562]: Virus and Content Scanning: Starting
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10623]: MailScanner E-Mail Virus Scanner version 4.81.4 starting...
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10623]: Reading configuration file /opt/MailScanner/etc/MailScanner.conf
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10623]: Reading configuration file /opt/MailScanner/etc/conf.d/README
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10623]: Read 867 hostnames from the phishing whitelist
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10623]: Read 7155 hostnames from the phishing blacklists
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10623]: Config: calling custom init function BaruwaLowScore
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10623]: Config: calling custom init function BaruwaBlacklist
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10623]: Config: calling custom init function BaruwaSQL
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10623]: Config: calling custom init function BaruwaHighScore
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10623]: Using SpamAssassin results cache
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10623]: Connected to SpamAssassin cache database
Feb 16 19:36:17 spamsnake MailScanner[10623]: Enabling SpamAssassin auto-whitelist functionality...
Feb 16 19:36:25 spamsnake MailScanner[10623]: Connected to Processing Attempts Database
Feb 16 19:36:25 spamsnake MailScanner[10623]: Found 1 messages in the Processing Attempts Database
Feb 16 19:36:25 spamsnake MailScanner[10623]: Using locktype = flock


Spamsnake holds the message and it tries to scan it but bounces it back with the above message
Reply With Quote
  #18  
Old 16th February 2011, 12:07
topdog topdog is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Africa
Posts: 1,352
Thanks: 0
Thanked 153 Times in 150 Posts
Default

Did you try what i suggested in my earlier post, running mailscanner in debug mode ?
__________________
----
http://www.topdog.za.net - Got Linux problems ? - I can help.
http://www.baruwa.org - Try it.
Reply With Quote
  #19  
Old 16th February 2011, 12:09
neofire neofire is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Brisbane, QLD Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

yes i did, but i couldn't see any differences in the log files, does debug mode output files else where
Reply With Quote
  #20  
Old 16th February 2011, 14:23
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
 
Default

Run freshclam and restart your system, check your logs and post a sample.

What's the specs of your system?
__________________
Home of the SpamSnake
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
baruwa, spamassassin, spamsnake, ubuntu 10.10

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect SpamSnake - Ubuntu Jeos 10.10 - Managing transport relay_domains etc mintydave HOWTO-Related Questions 19 20th January 2011 03:15
Connection timed out on intermail outgoing mails gouravgarg Server Operation 6 5th March 2010 20:31
MailScanner trouble with DBD-MYSQL sergio.arnaldo Server Operation 11 26th August 2009 18:08
Howtoforge the perfect Server(links) rini90 Installation/Configuration 0 14th December 2008 10:58
SpamSnake SpamAssassin not working? getrav HOWTO-Related Questions 5 23rd June 2008 23:02


All times are GMT +2. The time now is 06:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.