Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Kernel Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th February 2011, 17:18
hitri hitri is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 33
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Question Kerne 2.6.15-55 works, later does not (Raid1)

Hi,

I have a problem with kernels later then 2.6.15-55. I'm useing Ubuntu server 8.04 LTS with Raid1. When I trying with later kernel, my server find the kernel, but refuse to boot. It looks like it can't find boot disc. Then it goes to kind of dos mode.
Could you help me please?

hitri
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th February 2011, 20:08
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,716 Times in 2,558 Posts
Default

Do you use special or uncommon hardware?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
ajanesstivaovay7707 (1st September 2013)
  #3  
Old 8th February 2011, 23:06
hitri hitri is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 33
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

No, I started with Ubuntu 6.06LTS, and I have had no problem. This happened after upgrade to 8.04LTS
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to hitri For This Useful Post:
ajanesstivaovay7707 (18th September 2013)
  #4  
Old 9th February 2011, 17:00
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,716 Times in 2,558 Posts
Default

Do you remember the error message?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to falko For This Useful Post:
ajanesstivaovay7707 (16th September 2013), cqomhhbr (15th September 2012)
  #5  
Old 24th January 2012, 20:42
hitri hitri is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 33
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
 
Default

I get this on startup
Quote:
Loading, please wait...
Check root= bootarg cat /proc/cmdline
or missing modules, devices: cat /proc/modules ls /dev
Reading all physical volumes This may take a while...
ALERT! /dev/md1 does not exist. Dropping to a shell!

BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-5ubuntu12) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.


(initramfs)




Kernel alive
kernel direct mapping tables up to 100000000 @ 8000-d000
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
kernel

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to grow raid1? andron26 Installation/Configuration 2 19th March 2010 07:05
Bootable RAID1 on FC10 almost works ... leitner HOWTO-Related Questions 9 15th February 2009 18:22
just the last step...and it works. Postfix...need help config. ubuntusr Installation/Configuration 1 5th January 2009 09:50
Grub and Software RAID1 WaveQam Installation/Configuration 1 6th December 2007 15:40
Software RAID1 + LVM on FC5 Daisy Installation/Configuration 3 6th February 2007 13:47


All times are GMT +2. The time now is 18:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.