#1  
Old 24th June 2006, 04:26
DennisDee DennisDee is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Few questions about ISPConfig

Hellow,
I have few questions about ISPConfig....


1. How can my customers create sudomains, if they have allowed only one domain? If I try to create sudomain on domain.com under CO-domains, then I get an error: The maximum number of domains for this site has been reached.

So how can I or my customers create subdomains if they or me have allowed only one domain?

2. Is it possible to create unlimited FTP accounts and MySql databases? Like I saw in ISPConfig i can add only one FTP account and Anonymous FTP and for MySql databases is maximum number 30 databases....

3. I still did`t try cuz i was just started with my server at home and i`m gonna running public it when i get better connection (next week),but I will ask anyway: Is it possible when one of customers write in address line http://www.domain.com/ispconfig (his/her own domain), that he/she could be redirected automaticly to https://www.domain.com:81 (his/her own domain and not hosting domain)
I know for one web panel, where is possible this for redirecting, however i can`t advertise for other product


P.S.: Are you maybe interested for additional design for ISPConfig and that customer can choose betwen one or other design afterward?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th June 2006, 15:37
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,419
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DennisDee
1. How can my customers create sudomains, if they have allowed only one domain? If I try to create sudomain on domain.com under CO-domains, then I get an error: The maximum number of domains for this site has been reached.

So how can I or my customers create subdomains if they or me have allowed only one domain?
If you dont allow your users to create subdomains by setting the number of domains to 1, they cannot create subdomains. Thats the purpose of the domain limit.

Quote:
2. Is it possible to create unlimited FTP accounts and MySql databases? Like I saw in ISPConfig i can add only one FTP account and Anonymous FTP and for MySql databases is maximum number 30 databases....
If your server has unlimited ram and unlimited disksapce and unlimited computing power, it makes sense to create unlimited number of databases I have never seen that anyone has created more then 30 databases for one domian / webspace. But if you need more, you can create more databases with phpmyadmin.

Quote:
3. I still did`t try cuz i was just started with my server at home and i`m gonna running public it when i get better connection (next week),but I will ask anyway: Is it possible when one of customers write in address line http://www.domain.com/ispconfig (his/her own domain), that he/she could be redirected automaticly to https://www.domain.com:81 (his/her own domain and not hosting domain)
I know for one web panel, where is possible this for redirecting, however i can`t advertise for other product
Just create a redirect script or use an apache rewrite rule.

Quote:
P.S.: Are you maybe interested for additional design for ISPConfig and that customer can choose betwen one or other design afterward?
More themes will be nice. ISPConfig supports themes, but currently there is only the deafult theme available.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 24th June 2006, 16:32
DennisDee DennisDee is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
If you dont allow your users to create subdomains by setting the number of domains to 1, they cannot create subdomains. Thats the purpose of the domain limit.
Well i would like to create hosting plan etc. 1 domain allowed and 5subdomains allowed



Quote:
Originally Posted by till
If your server has unlimited ram and unlimited disksapce and unlimited computing power, it makes sense to create unlimited number of databases I have never seen that anyone has created more then 30 databases for one domian / webspace. But if you need more, you can create more databases with phpmyadmin.
No I don`t have it, but still i think its much better if someone see for one hosting plan, he/she has unlimited databases or FTP accounts....



Quote:
Originally Posted by till
Just create a redirect script or use an apache rewrite rule.
How can I create redirect script? I think this script will be maded in php language, but what command i must use for redirecting, that could be unique for every domain and where to put it? I dont wanna to create script for each host seperately, but one script that i put it in ISPConfig and will be created for each host automaticly.

And how can I use an apache rewrite rule? (soory for stupid question, but i`m newbie in all of that )



Quote:
Originally Posted by till
More themes will be nice. ISPConfig supports themes, but currently there is only the deafult theme available.
I will create few themes and send someone of masters for ISPConfig!

Last edited by DennisDee; 24th June 2006 at 16:38.
Reply With Quote
  #4  
Old 25th June 2006, 13:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DennisDee
Well i would like to create hosting plan etc. 1 domain allowed and 5subdomains allowed
Then you must set the domain limit to 6.


Quote:
Originally Posted by DennisDee
How can I create redirect script? I think this script will be maded in php language, but what command i must use for redirecting, that could be unique for every domain and where to put it? I dont wanna to create script for each host seperately, but one script that i put it in ISPConfig and will be created for each host automaticly.
Have a look at the header PHP function: http://de.php.net/manual/en/function.header.php
You can also use rewrite rules in the web sites "Apache Directives" field. Have a look here: http://www.stevenhargrove.com/redirect-web-pages/
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 25th June 2006, 15:41
DennisDee DennisDee is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok, then I set to number 6 for subdomains. But then they can insert 6 domains. Is it possible for next release to make subdomains and domains separated?
Reply With Quote
  #6  
Old 25th June 2006, 17:05
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,419
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DennisDee
Ok, then I set to number 6 for subdomains. But then they can insert 6 domains. Is it possible for next release to make subdomains and domains separated?
No, this wont be added to the next release. But maybe we add this alter to the development branch.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 25th June 2006, 18:28
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by DennisDee
Ok, then I set to number 6 for subdomains. But then they can insert 6 domains. Is it possible for next release to make subdomains and domains separated?
If you set the number to 6 in the hostingplan and then have one main domain for the web site, you can only have 5 subdomains. Not quite sure I understand the problem...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 7th April 2009, 21:52
lordspace lordspace is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Redirection

PHP Code:
<?php header("Location: http://yourdomain.com:81/");?>
__________________
SEO Filter
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16
IP and DNS questions for ispconfig cpcpy Installation/Configuration 36 27th February 2006 09:34
Users and websites aren't created Glorfindel Installation/Configuration 9 23rd February 2006 04:20
dumb questions about ISPconfig wwparrish Installation/Configuration 3 1st February 2006 15:11
A couple of ispconfig questions jimmy HOWTO-Related Questions 1 20th December 2005 10:47


All times are GMT +2. The time now is 19:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.