Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 31st January 2011, 09:29
goggster goggster is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy 10000 emails in postfix queue in 1h?

Hi all!
I use ISP2 for about 1 year, never had any problem.
It seems that now i have one... While trying to send an email, i discovered that the recipient hadn't received.
In the console, i discovered that there were about 8000 emails in queue
When running mailq, showed me this, executed postsuper -d ALL, cleared all, and sending/receiving back again. But,in about 1/2 hour, the queue is increasing again...
sender/recepient of this is gpadmore10013@live.com.
What is wrong?

Last edited by goggster; 31st January 2011 at 09:34.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 31st January 2011, 12:18
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,044
Thanks: 269
Thanked 154 Times in 133 Posts
 
Default

Looks like some spammer is using your mailserver to send his spam.

- Is the server up to date?
- Are you running any websites that have somekind of mail option and are they all up to date?
- Are your users email passwords strong enough?
- Did you scan your system for any rootkits, trojans, backdoors and local exploits?

Best thing todo now is to take the server offline and see how the spammer managed to abuse your system.

Good luck and have fun.
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to edge For This Useful Post:
goggster (1st February 2011)
Reply

Bookmarks

Tags
console, email, postfix, postsuper

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ERROR: Connection dropped by IMAP server. [Centos 5.4, courier imap,squirrel, etc] darevil HOWTO-Related Questions 7 9th June 2010 15:49
Sending emails with custom FROM email address merisor Installation/Configuration 4 8th February 2010 17:27
localhost postfix/master: fatal: bind 127.0.0.1 port 125: Permission denied g18c Installation/Configuration 4 24th March 2009 18:39
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 16:47
Verify email setup meekish Installation/Configuration 28 27th October 2006 16:36


All times are GMT +2. The time now is 00:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.