#1  
Old 26th January 2011, 07:03
sybrac sybrac is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default upgrade ispconfig_update.sh

i ran

ispconfig_update.sh

and at the end i got


Stopping clamd.amavisd: [ OK ]
WARNING: Running on 32-bit system, and RLIMIT_DATA > 2GB, lowering to 2GB!
LibClamAV Warning: ************************************************** *********
LibClamAV Warning: *** This version of the ClamAV engine is outdated. ***
LibClamAV Warning: *** DON'T PANIC! Read http://www.clamav.net/support/faq ***
LibClamAV Warning: ************************************************** *********
LibClamAV Warning: ************************************************** *********
LibClamAV Warning: *** This version of the ClamAV engine is outdated. ***
LibClamAV Warning: *** DON'T PANIC! Read http://www.clamav.net/support/faq ***
LibClamAV Warning: ************************************************** *********
Starting clamd.amavisd: [ OK ]
Stopping Dovecot Imap: [FAILED]
Error: mail_plugin_dir: Can't access directory: /usr/lib/dovecot/imap/: No such file or directory
Fatal: Invalid configuration in /etc/dovecot.conf
Starting Dovecot Imap: [FAILED]
Stopping httpd: [ OK ]
Syntax error on line 7 of /etc/httpd/conf/sites-enabled/000-ispconfig.vhost:
Port must be specified
Starting httpd: [FAILED]
Stopping pure-ftpd: [ OK ]
Starting pure-ftpd: [ OK ]
Update finished.
[root@server1 ~]# /etc/init.d/httpd restart
Stopping httpd: [FAILED]
Starting httpd: Syntax error on line 7 of /etc/httpd/conf/sites-enabled/000-ispconfig.vhost:
Port must be specified
[FAILED]




what would be the best steps to correct this thanks for all you help

jason
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th January 2011, 07:11
sybrac sybrac is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default /etc/httpd/conf/sites-enabled/000-ispconfig.vhost

################################################## ####
# This virtual host contains the configuration
# for the ISPConfig controlpanel
################################################## ####

Listen reboot
NameVirtualHost *:reboot

<VirtualHost _default_:reboot>
ServerAdmin webmaster@localhost

<IfModule mod_fcgid.c>
DocumentRoot /var/www/ispconfig/
SuexecUserGroup ispconfig ispconfig
<Directory /var/www/ispconfig/>
Options Indexes FollowSymLinks MultiViews +ExecCGI
AllowOverride AuthConfig Indexes Limit Options FileInfo
AddHandler fcgid-script .php
FCGIWrapper /var/www/php-fcgi-scripts/ispconfig/.php-fcgi-starter .php
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
Reply With Quote
  #3  
Old 26th January 2011, 15:43
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,001
Thanks: 840
Thanked 5,650 Times in 4,460 Posts
Default

You have entered "reboot" instead of the port for the ispconfig server (default is 8080) as the installer asked you to enter the port number. To fix that, edit the file:

etc/httpd/conf/sites-enabled/000-ispconfig.vhost

and replace all occurrences of the word "reboot" with "8080" and restart apache.

There seem to be also a problem with your dovecot install as the dovecot plugin dierctory (/usr/lib/dovecot/imap/) is missing.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
sybrac (26th January 2011)
  #4  
Old 26th January 2011, 16:55
sybrac sybrac is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default thanks

that looks like it fixed apache but when i try to log into ispconfig3 i get a blank screen

where is the best place to look for the error logs?

when i look in /etc/httpd/logs/error_log

the newest error log are from nov 11 2010


we went with the install

The Perfect Server - Fedora 14 x86_64 [ISPConfig 3] but 32



thanks for your help

jason

Last edited by sybrac; 26th January 2011 at 18:04.
Reply With Quote
  #5  
Old 27th January 2011, 00:35
sybrac sybrac is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default re run install

is it possible to re run the install i think that i answered some of the install questions wrong when i look at:

http://www.faqforge.com/linux/contro...e-ispconfig-3/

I think that i may have some of them blank


Code:
To update ISPConfig 3, login as root user on the shell of your server and run the command:


ispconfig_update.sh


>> Update

Please choose the update method. For production systems select 'stable'.
The update from svn is only for development systems and may break your current setup.

Select update method (stable,svn) [stable]:


You should always select “stable” on a production system. The “svn” version is only suitable for ISPConfig 3 development.

The updater will then check the version of your system, download the latest update and starts the update process. In the next step, enter the mysql root password:


This application will update ISPConfig 3 on your server.
MySQL root password []:
Then you were asked if the services shall be reconfigured:

Reconfigure Services? (yes,no) [yes]:


You should choose “yes” here, only if you modified your system configuration manually, it might be better to choose no. But in this case, new features in ISPConfig might not work or functions might stop working until you adjusted the config files manually. So its always a good choice to select ‘yes’ here. In the next step, select the ispconfig port:

ISPConfig Port [8080]:


Port 8080 is the default, if you have not changed it, press enter. Otherwise enter the port number and then press enter. As the last step, you wre asked if the crontab shall get reconfigured, you can select yes here by just pressing return.

Reconfigure Crontab? (yes,no) [yes]:


The ISPConfig updater will then update the ispconfig files and restart services, if the configuration has been changed.
thanks

Last edited by sybrac; 27th January 2011 at 00:43.
Reply With Quote
  #6  
Old 27th January 2011, 14:40
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,001
Thanks: 840
Thanked 5,650 Times in 4,460 Posts
 
Default

If you left them balnk and pressed just enter then its ok as this measn that the defaults were used. Just entering something wrong like "reboot" when the installer asks for the port is a problem.

If you want to rerun the update, please see manual update instructions here:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=50824
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with postfix after ISP upgrade vsinyakov Installation/Configuration 3 15th October 2009 14:29
debian upgrade broken.. apt-get stuck guthrie Installation/Configuration 3 31st March 2009 05:29
Upgrade question for "Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL" emresumengen HOWTO-Related Questions 3 1st December 2006 16:33
screwed up the upgrade provell Installation/Configuration 7 14th August 2006 14:33
fedor core upgrade rahulgandhi Installation/Configuration 1 10th April 2006 22:51


All times are GMT +2. The time now is 00:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.