Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th January 2011, 21:20
scorpious scorpious is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 31
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default DNS and Domain name from 123.reg

Hi All

I am new to ISPConfig 3 so I need a few questions answered that I am unsure about.

I have followed the instructions to install Debian 5 and ISPConfig3

The Perfect Server – Debian Lenny (Debian 5.0) With MyDNS & Courier, I have installed ISPConfig 3.0.3.1 everything is workin fines, I am doing local testing at home using No-IP.

I have a Domain Name with 123.reg, just the name not the webhosting, do I enter the dns1 and dns2 information from 123.reg into the DNS page for the Domain name to resolve to my machine and what other information do I need.

What is best to use MyDns or Bind as there are two Perfect Server - Debian 5 tutorials, I have noticed reading through the Forums that some perfer to use BIND and not MyDNS.

Once I have finished local testing I am hopeing to get the server in a Data Center local to me.

Cheers

Scorp

Last edited by scorpious; 26th January 2011 at 01:20.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th January 2011, 14:31
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Does 123.reg provide the nameservers for your domain? In this case you don't need to run your own nameservers with ISPConfig, you can use the 123.reg web interface to manage your DNS records.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 26th January 2011, 22:51
scorpious scorpious is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 31
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Hi falco

Yes I have two Nameservers

Nameserver 1 and Nameserver 2 are the same address

I have changed the @ and www IP to my own IP

I am able to view my site with www.myhost.co.uk and view it without the www infront of the domain name.

Cheers

Scorp

Last edited by scorpious; 27th January 2011 at 13:49. Reason: changed info
Reply With Quote
  #4  
Old 27th January 2011, 14:31
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Can you post your domain name so that I can check?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 27th January 2011, 16:03
scorpious scorpious is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 31
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Hi falko

I have sent you a pm with the domain

Cheers

Scorp

Last edited by scorpious; 27th January 2011 at 16:05. Reason: changed
Reply With Quote
  #6  
Old 28th January 2011, 13:23
rwinslow rwinslow is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Helping hand

Hi there, I work for 123-reg, if you want me to check the settings on our side, DM me the domain name, two name servers and IP addresses, I can then check that out for you.

Richard.
Reply With Quote
  #7  
Old 28th January 2011, 14:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

Code:
server1:~# dig ns myhost.co.uk

; <<>> DiG 9.6-ESV-R1 <<>> ns myhost.co.uk
;; global options: +cmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 31029
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;myhost.co.uk.           IN      NS

;; ANSWER SECTION:
myhost.co.uk.    43200   IN      NS      ns.123-reg.co.uk.
myhost.co.uk.    43200   IN      NS      ns2.123-reg.co.uk.

;; Query time: 61 msec
;; SERVER: 145.253.2.75#53(145.253.2.75)
;; WHEN: Fri Jan 28 16:39:52 2011
;; MSG SIZE  rcvd: 80

server1:~#
Your domain is controlled by the 123reg nameservers, so you must manage your DNS records in 123reg's web interface, not in ISPConfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 3rd February 2011, 00:10
scorpious scorpious is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 31
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Hi falko

Apologies for not answering sooner, but I have been reading loads of how to and the ISPConfig 3 manual.

After reading up on DNS Settings I thought I give a go.

I have setup a New Zone using the wizard, using the following

server1.hostings.zapto.org << name from no-ip

Zone (SOA) myhosting.co.uk (replace name here with the one in a pm)


I have set in the 123.reg nameservers the following:


In the Manage DNS Section I have this



Is the above correct ?

Also I have waited for over 24hrs, and I can see the website when I enter www.myhosting.co.uk, it seams to resolve ok.

what do I need to do to make subdomains for that site, as I have tried to make a subdomain but am unable to view it.

I used subdomain as the name >>> subdomain.myhosting.co.uk, I went to clients, login, went to websites, then clicked on subdomains for website.

I entered host as subdomain
Domain as myhosting.co.uk
Redirect Type No Flag ( I have tried all the options in Redirect type and waited aleast 30mins for each one)
Redirect Path /subdomain/

I have read about using wildcards * but am unsure on how to use it.

Any Advise

Cheers

Scorp
Reply With Quote
  #9  
Old 3rd February 2011, 14:24
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

First, it makes no sense to create MX records at 123reg if your domain is managed by ISPConfig's DNS server (and vice versa). Second, it's a bad idea to run a nameserver on a dynamic IP.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 3rd February 2011, 15:01
scorpious scorpious is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 31
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
 
Default

Hi Falko

Thank you for your reply.

After having alate night last night I released that there was no need to change the mx-records at 123, so I changed themback to the default settings.

As I stated in my first post, I am doing testing on a local machine, before I move it to a Data Center local to me (10mins drive from where I live)

Things I need to learn:

DNS Settings : got most of it
How to setup Sub Domains : No sure
Backup Server : Found information in forums, sorted I hope
Security : Found information in forums

Reason why local testing, to get knowledge of ispconfig and how to using the setting correctly and a good basic understanding of the system, also to save money, learn it at home before I start to pay a monthly bill for the Data Center, yes I am tight with money

Still not sure how to setup subdomains

Any advise would be appreciated

Cheers

Scorp
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
freebsd 7, samba 3, domain controller alexdimarco Suggest HOWTO 6 5th November 2010 16:54
Google Apps dayjahone General 19 29th March 2008 17:25
DNS Configuration Problems VMartins Installation/Configuration 10 24th July 2007 14:40
Unable send receive emails vassilis3 Installation/Configuration 15 19th May 2007 14:34
No SPF record. beryl Installation/Configuration 6 17th May 2007 19:52


All times are GMT +2. The time now is 00:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.