Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd June 2006, 13:07
Dave Lane Dave Lane is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Christchurch, New Zealand
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via ICQ to Dave Lane
Default Default "hostname" for site always set to "www"?

When I create or edit a site using the ISP Manager using the form on ISP Site -> Basis (tab), I find that if the "hostname" field in the form always defaults to "www". This is a problem as I routinely create sites with a name like this:
hostname = '' // i.e. *blank*
domain = 'fqdn.tld'
and then create "co-domains" like www.fqdn.tld which is aliased to fqdn.tld.

As a result, every time I view the Basis tab, I have to manually clear the "www" that defaults into the intentionally empty "hostname" field. If I don't, and either save the form or go to another tab, the "www" is saved as the value for the site hostname - a behaviour I consider a bug...

I've spent an hour or so going through the code trying to find where that "www" is injected, but as yet haven't been able to find it - I was hoping Till or Falko or another developer familiar with ISPConfig (is this a theme or template issue??) can point me in the right direction, as it's causing me a lot of annoyance...

Oh, and I'm running ISPConfig 2.2.2 on Ubuntu Dapper 6.06 with Postfix, Dovecot, MySQL, etc.

Thanks very much,

Dave
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 22nd June 2006, 13:14
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,486
Thanks: 813
Thanked 5,256 Times in 4,121 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Dave Lane
When I create or edit a site using the ISP Manager using the form on ISP Site -> Basis (tab), I find that if the "hostname" field in the form always defaults to "www". This is a problem as I routinely create sites with a name like this:
hostname = '' // i.e. *blank*
domain = 'fqdn.tld'
and then create "co-domains" like www.fqdn.tld which is aliased to fqdn.tld.

As a result, every time I view the Basis tab, I have to manually clear the "www" that defaults into the intentionally empty "hostname" field. If I don't, and either save the form or go to another tab, the "www" is saved as the value for the site hostname - a behaviour I consider a bug...
This ia not a bug, it is the default behaviuor in ISPConfig. ISPConfig creates websites always with www in the ost field and then a co-domain with empty host field is added automatically.

Quote:
I've spent an hour or so going through the code trying to find where that "www" is injected, but as yet haven't been able to find it - I was hoping Till or Falko or another developer familiar with ISPConfig (is this a theme or template issue??) can point me in the right direction, as it's causing me a lot of annoyance...
The default value for the fields is set in the iSPConfig Form editor in the management section.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd June 2006, 00:17
Dave Lane Dave Lane is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Christchurch, New Zealand
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via ICQ to Dave Lane
Default

Thanks very much for your assistance, Till. I see that my previous searches in the forum for information regarding the "www" problem missed previous queries about the same thing. I've managed to make the change described in http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=2902.

Regarding that default behaviour, I like the idea of automatically creating an alias, but in our business, we always default to the shortest name (i.e. no "www") and instead redirect it the other way - www.fqdn.tld -> fqdn.tld...

Kind regards,

Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd June 2006, 17:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by Dave Lane
Regarding that default behaviour, I like the idea of automatically creating an alias, but in our business, we always default to the shortest name (i.e. no "www") and instead redirect it the other way - www.fqdn.tld -> fqdn.tld...
That's no big deal for us who deal with the internet every day, but the average Joe thinks that URLs must begin with "www"... That's why we use "www" as the default address.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Default Mail scan settings for new users timehost Installation/Configuration 3 26th October 2007 12:05
Default Host "www" ??? Piccent Installation/Configuration 6 7th March 2006 12:36
Default Path mphayesuk General 3 8th February 2006 16:33
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs pontifex HOWTO-Related Questions 2 26th October 2005 17:54
my default webserver failed Venkatesh.S General 1 25th July 2005 10:11


All times are GMT +2. The time now is 00:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.