Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #51  
Old 8th February 2011, 06:30
micko_escalade micko_escalade is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 123
Thanks: 7
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Sorry, I need to get server going so I did it anyway. I've added
1.
,usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqfm t=vfsv0 to /etc/fstab just like in totorial and then run following:

Quote:

root@linux:~# mount -o remount /
root@linux:~# quotacheck -avugm
quotacheck: Quota for users is enabled on mountpoint / so quotacheck might damage the file.
Please turn quotas off or use -f to force checking.
root@linux:~# quotaon -avug
quotaon: using //aquota.group on /dev/disk/by-uuid/5d5d273b-c3aa-4a0d-b79e-78d7d81f8b67 [/]: Device or resource busy
quotaon: using //aquota.user on /dev/disk/by-uuid/5d5d273b-c3aa-4a0d-b79e-78d7d81f8b67 [/]: Device or resource busy
root@linux:~#
Not sure if above means that everything's ok ?

2. Another error came up but I think its ok because its already there?

Quote:
root@linux:~# mkdir -p /usr/share/awstats/tools/
root@linux:~# cp -prf /usr/share/doc/awstats/examples/awstats_buildstaticpages.pl /usr/share/awstats/tools/awstats_buildstaticpages.pl
cp: cannot stat `/usr/share/doc/awstats/examples/awstats_buildstaticpages.pl': No such file or directory
root@linux:~# updatedb
root@linux:~# locate awstats_buildstaticpages.pl
/usr/share/awstats/tools/awstats_buildstaticpages.pl
root@linux:~#
3. Another warning/error?

Quote:

root@linux:/tmp# apt-get install fail2ban
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Suggested packages:
python-gamin
The following NEW packages will be installed:
fail2ban
0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 96.8 kB of archives.
After this operation, 676 kB of additional disk space will be used.
Get:1 http://ftp.us.debian.org/debian/ squeeze/main fail2ban all 0.8.4-3 [96.8 kB]
Fetched 96.8 kB in 0s (180 kB/s)
Selecting previously deselected package fail2ban.
(Reading database ... 42775 files and directories currently installed.)
Unpacking fail2ban (from .../fail2ban_0.8.4-3_all.deb) ...
Processing triggers for man-db ...
Setting up fail2ban (0.8.4-3) ...
insserv: warning: script 'K01jailkit' missing LSB tags and overrides
insserv: warning: script 'jailkit' missing LSB tags and overrides
Processing triggers for python-central ...
root@linux:/tmp#

Last edited by micko_escalade; 8th February 2011 at 08:53.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #52  
Old 8th February 2011, 20:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

I suggest you check out the new Perfect Server tutorial for Debian Squeeze: http://www.howtoforge.com/perfect-se...er-ispconfig-3
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
micko_escalade (9th February 2011)
  #53  
Old 9th February 2011, 07:23
micko_escalade micko_escalade is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 123
Thanks: 7
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
I suggest you check out the new Perfect Server tutorial for Debian Squeeze: http://www.howtoforge.com/perfect-se...er-ispconfig-3
Thank you for creating this tutorial!
Now everything's working!

Last edited by micko_escalade; 9th February 2011 at 10:00.
Reply With Quote
  #54  
Old 9th February 2011, 10:34
danstinebaugh danstinebaugh is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bay Area California
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I'm so very close...
I purchased your manual and have followed the guide and have everything working great except trying to go to squirrelmail per domain. I've created the symlink, added the permission changes to the site's options page:



However when I go to http://mydomain.tld/squirrelmail it downloads the .php file and doesn't show the login screen.

Any ideas?

I followed the Debian 6 Perfect Server setup and it worked flawlessly other then this one hiccup.
Attached Images
 
Reply With Quote
  #55  
Old 9th February 2011, 10:43
alleks alleks is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 157
Thanks: 9
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

Please output the result of this next commands, here

Code:
#updatedb -> Run this to get result for "locate"
#locate squirrelmail.com

#cat /etc/apache2/conf.d/squirrelmail.conf
Reply With Quote
  #56  
Old 10th February 2011, 02:22
danstinebaugh danstinebaugh is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bay Area California
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the quick response. The output follows:


Code:
root@webserver:/home/daniel# cat /etc/apache2/conf.d/squirrelmail.conf 
Alias /squirrelmail /usr/share/squirrelmail
Alias /webmail /usr/share/squirrelmail

<Directory /usr/share/squirrelmail>
  Options FollowSymLinks
  <IfModule mod_php5.c>
    php_flag register_globals off
  </IfModule>
  <IfModule mod_dir.c>
    DirectoryIndex index.php
  </IfModule>

  # access to configtest is limited by default to prevent information leak
  <Files configtest.php>
    order deny,allow
    deny from all
    allow from 127.0.0.1
  </Files>
</Directory>

# users will prefer a simple URL like http://webmail.example.com
#<VirtualHost 1.2.3.4>
#  DocumentRoot /usr/share/squirrelmail
#  ServerName webmail.example.com
#</VirtualHost>

# redirect to https when available (thanks omen@descolada.dartmouth.edu)
#
#  Note: There are multiple ways to do this, and which one is suitable for
#  your site's configuration depends. Consult the apache documentation if
#  you're unsure, as this example might not work everywhere.
#
#<IfModule mod_rewrite.c>
#  <IfModule mod_ssl.c>
#    <Location /squirrelmail>
#      RewriteEngine on
#      RewriteCond %{HTTPS} !^on$ [NC]
#      RewriteRule . https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}  [L]
#    </Location>
#  </IfModule>
#</IfModule>
Reply With Quote
  #57  
Old 10th February 2011, 04:41
micko_escalade micko_escalade is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 123
Thanks: 7
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

I can confirm that I have same error as danstinebaugh,
Here are screenshots:




Here's the content of that file after it gets downloaded:



It would be cool if it doesn't have to enter for each site:

Reply With Quote
  #58  
Old 10th February 2011, 20:35
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

Do you have PHP enabled for the web site?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #59  
Old 10th February 2011, 20:55
micko_escalade micko_escalade is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 123
Thanks: 7
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Site is made in php and it's working. But to double check what do we need to do?
Reply With Quote
  #60  
Old 11th February 2011, 02:37
danstinebaugh danstinebaugh is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Bay Area California
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Indeed the site is php enabled. I've got it set as fast-cgi.
Also it's a wordpress site, and everything works as expected site-wise, it's just per domain squirrelmail that's not cooperating.

Also I've noticed that it sends me the login.php file when I try to go to the webmail under https... not sure what that's about either.
Attached Images
 

Last edited by danstinebaugh; 11th February 2011 at 03:00.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I don't recieve mail. privir Installation/Configuration 2 3rd June 2009 23:08
The Perfect Server - Debian Lenny (Debian 5.0) [ISPConfig 3] w/ RUBY skismatik HOWTO-Related Questions 2 11th April 2009 21:15
Howtoforge the perfect Server(links) rini90 Installation/Configuration 0 14th December 2008 11:58
Perfect setup Debian Etch ISPConfig - DNS Server kdclaver Installation/Configuration 16 28th December 2007 02:39
The Perfect Setup - Debian Woody (3.0)... sending mail from my XP box? ExCIA HOWTO-Related Questions 17 27th June 2007 19:31


All times are GMT +2. The time now is 17:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.