#1  
Old 29th December 2010, 07:24
entertheraptor entertheraptor is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Melbourne, Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to entertheraptor
Default Webform how to?

Hi all, I'm running Ubuntu 10.10 server which was installed as per the Perfect Server - Ubuntu 10.10 [ISPConfig 3] guide on HowtoForge.com.
http://www.howtoforge.com/perfect-se...at-ispconfig-3

So I'm running Postfix mail server along with both SquirrelMail and Roundcube as webmail clients.

What I want to do is place a webform on a page in one of my sites and need to know what to put in the "method" and "action" attributes in the "form" tag to get it to send to a email addy and how to configure the server to achieve this too.

As you can probably tell except for being able to copy and paste code and navigate the server from the command line I have little idea what I'm doing so feel free to treat this as a "Dummies Guide To".

Thanks in advance.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th December 2010, 17:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

http://www.phpeasystep.com/phptu/8.html
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 30th December 2010, 22:19
entertheraptor entertheraptor is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Melbourne, Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to entertheraptor
Default

Thanks again falko,

Good basic tutorial, you could probably hear me going "Ahhh, I get it now... Duh!" from there

Anyhoo, I tried implementing this on my site and it sent the form, only when it arrived in my inbox it was a blank email with the subject ***SPAM*** . I'm guessing this might have something to do with the spam filter settings on my server or in ISPConfig.

Any idea where I should start looking?
Reply With Quote
  #4  
Old 31st December 2010, 14:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Please make sure that the server you are sending from isn't blacklisted: http://mxtoolbox.com/blacklists.aspx
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 31st December 2010, 14:49
entertheraptor entertheraptor is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Melbourne, Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to entertheraptor
Default

Checked and not blacklisted.

After I turned spam filters off on the server I don't get the ***SPAM*** in the subject line anymore. Now I just get a blank email, none of the form content.
Reply With Quote
  #6  
Old 1st January 2011, 04:27
entertheraptor entertheraptor is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Melbourne, Australia
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to entertheraptor
 
Default Problem Solved

I'm not sure what went wrong with the previous script but I tried a different one and it works fine. Here's a link to the one that worked.

http://www.raymondselda.com/php-cont...ry-validation/

The only improvement to this would be Captcha or some kind of human verification. Anyone got any ideas on how to add such a feature to this script?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
form, mail, sendmail, web form

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TYPO3 Enterprise CMS on an ISPConfig server Hans HOWTO-Related Questions 3 6th December 2010 02:42


All times are GMT +2. The time now is 07:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.