Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th June 2010, 21:30
jtullous jtullous is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Ispconfig 3 Bind Verify

Hello all,

I have configured a centos 5.5 following this guide but flipped it to i386:

http://www.howtoforge.com/perfect-se...64-ispconfig-3

Everything seems to be working correctly to my knowledge. But have a question reguarding the Bind DNS.

I have just flip a domain to the name server of this server, removed all the records on that domain and made sure that port 53 is open. I also created the records in ISPConfig for this domain.

I know it takes time for it to find its home but is there anything I can do to make sure that I have set this Bind DNS up correctly?

I am new to the linux world so please be easy :P
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th June 2010, 22:09
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,983
Thanks: 825
Thanked 5,372 Times in 4,219 Posts
Default

Test the server locally:

dig localhost yourdomain.com
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th June 2010, 22:12
jtullous jtullous is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I see a the status is :SERVFAIL

Whats up with that?


[root@secure ~]# dig @localhost xxxx.com

; <<>> DiG 9.3.6-P1-RedHat-9.3.6-4.P1.el5_4.2 <<>> @localhost xxxxx.com
; (1 server found)
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 13881
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;deviontech.com. IN A

;; Query time: 2016 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Sat Jun 19 15:10:06 2010
;; MSG SIZE rcvd: 32

Last edited by jtullous; 19th June 2010 at 23:33.
Reply With Quote
  #4  
Old 19th June 2010, 22:16
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,983
Thanks: 825
Thanked 5,372 Times in 4,219 Posts
Default

Then your local server is not the authoritive nameserver for the domain deviontech.com. Please post a screenshot of the zone settings and the records tab of this zone.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 19th June 2010, 22:22
jtullous jtullous is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

removed pic

Last edited by jtullous; 19th June 2010 at 23:32.
Reply With Quote
  #6  
Old 19th June 2010, 22:25
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,983
Thanks: 825
Thanked 5,372 Times in 4,219 Posts
Default

A CName record can never point to an IP address. CNames point aleways to a domain. Delete the cname and replace it with a A-Record. Please post the zone tab too.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 19th June 2010, 22:30
jtullous jtullous is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

any suggestions

Last edited by jtullous; 19th June 2010 at 23:32.
Reply With Quote
  #8  
Old 19th June 2010, 22:33
jtullous jtullous is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Double sorry

Last edited by jtullous; 19th June 2010 at 23:31.
Reply With Quote
  #9  
Old 20th June 2010, 00:51
jtullous jtullous is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Till,

I got it working finally. In ISPConfig I found the server dns does not get update with the chroot information.

Record were being written in the wrong place.

Thanks for the help.
Reply With Quote
  #10  
Old 28th December 2010, 23:55
morrowyn morrowyn is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I have the exact same problem, where the BIND server fails utterly after a complete clean installation following this tutorial:
http://www.howtoforge.com/perfect-se...at-ispconfig-3

When i dig localhost mydomain.com i keep getting SERVFAIL

@ IN SOA ns1.mydomain.com. webmaster.mydomain.com. (
2010122803 ; serial, todays date + todays serial #
28800 ; refresh, seconds
7200 ; retry, seconds
604800 ; expire, seconds
86400 ) ; minimum, seconds
;

mydomain.com. A 192.168.1.2
mydomain.com. MX 10 mail.mydomain.com.
mydomain.com. NS ns1.mydomain.com.
mydomain.com. NS ns2.mydomain.com.
mail A 192.168.1.2
silence A 192.168.1.2
solitude A 192.168.1.48
www A 192.168.1.2
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu Hardy chrooted bind9 fails to start Djamu Server Operation 35 21st April 2010 08:28
ispconfig 3 mydns master to ispconfig 2 bind slave mooseman Installation/Configuration 2 2nd November 2009 01:11
Can I manage remote MySQL and BIND server with ISPConfig? fishfree General 3 20th May 2009 10:32
ISPConfig 3.0.0.7 Beta released till General 78 24th December 2008 11:47
ip bind to ispconfig hosler Installation/Configuration 1 24th March 2006 04:17


All times are GMT +2. The time now is 02:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.