Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th December 2010, 10:00
qiubosu qiubosu is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 141
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default subdomain folder under Website basedir

in ispconfig 3 control panel, go to Sites -> Subdomain for website -> Add new subdomain, then add a sub.example.com subdomain. should there be a folder sub.example.com under the Website basedir, e.g /var/www/sub.example.com? (for the domain, example.com, there is a folder under Website basedir, e.g. /var/www/example.com)
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th December 2010, 12:58
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,687
Thanks: 819
Thanked 5,318 Times in 4,171 Posts
Default

Just create a new website for the subdomain by clicking on new website, entering sub.domain.com in the domain field and click on save. By the way, thats described in the manual too.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 26th December 2010, 19:10
qiubosu qiubosu is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 141
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

thanks till,

after create a new website for the subdomain, does it need to create DNS records for this subdomain in control panel and in the registrar?

in the ispconfig 3 manual, when add a new website, for the Domain field, it says "Domain: This is the main domain of your web site, e.g. example.com (without subdomain like www).". does it mean without using sub etc. in front of example.com as subdomain?

the subdomain i want to create are development.example.com, test.example.com and production.example.com for different stages during the Drupal CMS SDLC. these subdomains don't point to the same Drupal codebase. can the ispconfig 3 control panel helps to achieve this?

by the way, why not use the "Subdomain for website" page to create subdomain? what is it used for?

Last edited by qiubosu; 26th December 2010 at 19:24.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Folder subdomain SkyArt General 1 1st October 2010 09:52
Proper subdomain support. arcain6 Feature Requests 1 28th June 2010 10:15
How Subdomain works (for documentation) moglia Developers' Forum 7 19th June 2010 22:14
No website folder created. holykim General 2 8th June 2010 15:48
website subdomain wildcard support agramajo Tips/Tricks/Mods 2 12th May 2010 02:03


All times are GMT +2. The time now is 10:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.