Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th January 2011, 20:41
MattJo. MattJo. is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 40
Thanks: 16
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem: Enabling SquirrelMail For Your Web Sites On An ISPConfig 3 Server

Hello,

I am running 10.10 with ISPC 3 (which was upgraded from 10.04).

I attempted to enable the symlink so that squirrelmail is accessible from mydomain/webmail.

However, I received an error when restarting apache indicating there was an error in--I think, but not sure--line 277 of the conf file and that the configtest failed. I should have written the exact error down, but I didn't--I seem to be very dense today.

Anyway, I continued on and edited the PHP open_basedir settings and I think I really messed up there as I added the directories to the end of the pre-existing directories in the open_basedir listing.

Upon reboot I cannot access ISPC anymore, although mail and ssh are working.

I am assuming that I need to manually revert the open_basedir settings but I don't know how.

Any help would be appreciated, as well as suggestions as to how to make the symlink work.

many thanks in advance,

Matt
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th January 2011, 21:19
pititis pititis is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: München
Posts: 364
Thanks: 39
Thanked 89 Times in 68 Posts
Default

http://www.howtoforge.com/enabling-s...r-ubuntu-10.10
Reply With Quote
  #3  
Old 29th January 2011, 21:29
MattJo. MattJo. is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 40
Thanks: 16
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

pititis,

Thanks, but I followed that tutorial--I titled my post "Problem: Enabling SquirrelMail For Your Web Sites On An ISPConfig 3 Server" specifically for that reason. I suppose I could have been more direct.

Any thoughts with regard to the issue I am having?

thanks,

Matt
Reply With Quote
  #4  
Old 30th January 2011, 17:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

What does
Code:
apache2 -t
report?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 30th January 2011, 18:18
MattJo. MattJo. is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 40
Thanks: 16
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Falko,

That command reports:

apache2: bad user name ${APACHE_RUN_USER}

I was able to get apache started again--for some reason the squirrelmail.conf file that was created in the conf.d directory originally was empty so I removed it and then went through the instructions again and then apache reloaded without error.

Now, however, when I navigate to www.mydomain.tld/webmail or squirrelmail I am prompted to download a file with these contents:

<?php

/**
* index.php
*
* Redirects to the login page.
*
* @copyright 1999-2010 The SquirrelMail Project Team
* @license http://opensource.org/licenses/gpl-license.php GNU Public License
* @version $Id: index.php 13893 2010-01-25 02:47:41Z pdontthink $
* @package squirrelmail
*/

// Are we configured yet?
if( ! file_exists ( 'config/config.php' ) ) {
echo '<html><body><p><strong>ERROR:</strong> Config file ' .
'&quot;<tt>config/config.php</tt>&quot; not found. You need to ' .
'configure SquirrelMail before you can use it.</p></body></html>';
exit;
}

// If we are, go ahead to the login page.
header('Location: src/login.php');

?>

thanks for your help,

Matt
Reply With Quote
  #6  
Old 31st January 2011, 14:10
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

You must enable PHP for the www.mydomain.tld web site in ISPConfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 31st January 2011, 18:27
MattJo. MattJo. is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 40
Thanks: 16
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Falko,

Thanks. I do have PHP enabled--Fast CGI.

thanks,

Matt
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I'm attack brute force qb7 General 6 21st July 2012 22:34
Version 1.3 of the ISPConfig 3 Manual is finally available! falko General 44 2nd December 2011 13:04
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 06:35
BIG Problem Postfix issue admins Installation/Configuration 11 13th November 2009 11:05
subdomain and mail relay configuration aranthorn Installation/Configuration 24 3rd September 2007 23:53


All times are GMT +2. The time now is 03:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.