Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11th December 2010, 13:51
torusturtle torusturtle is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 296
Thanks: 21
Thanked 24 Times in 16 Posts
Send a message via ICQ to torusturtle Send a message via AIM to torusturtle
Default Spamassassin not working after upgrade to 2.2.37

Hi

I upgraded my system from 2.2.35 to 2.2.37.
While upgrading I installed the needed packages for spamassassin.
Code:
aptitude install libnetaddr-ip-perl libarchive-tar-perl
I received no error while installing 2.2.37.

No all the spam is forwarded without checking to the user email account.

There seems no spamassassin instance running on my server.

Code:
# ps ax | grep spam
 4227 pts/0    R+     0:00 grep spam
# ps aux | grep amavis
root     10490  0.0  0.0   5164   788 pts/0    S+   15:43   0:00 grep amavis
# ps aux | grep assassin
root     15398  0.0  0.0   5164   776 pts/0    R+   16:12   0:00 grep assassin
Any ideas?

Thanks!

P.S. I'm running Debian Lenny

Last edited by torusturtle; 11th December 2010 at 16:14.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th December 2010, 15:46
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 122
Thanks: 7
Thanked 25 Times in 6 Posts
Default

The same situation here, on two different servers.
Reply With Quote
  #3  
Old 12th December 2010, 19:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Does
Code:
/home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/spamassassin --lint
show any errors?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
torusturtle (12th December 2010)
  #4  
Old 12th December 2010, 19:22
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 122
Thanks: 7
Thanked 25 Times in 6 Posts
Default

Running this on my both systems results with "command not found" error, although spamassassin does reside inside the folder.

Last edited by dimas; 12th December 2010 at 19:30.
Reply With Quote
  #5  
Old 12th December 2010, 20:10
torusturtle torusturtle is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 296
Thanks: 21
Thanked 24 Times in 16 Posts
Send a message via ICQ to torusturtle Send a message via AIM to torusturtle
Default [solved]

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Does
Code:
/home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/spamassassin --lint
show any errors?
Thanks for that command.
I think I found the problem.


I received the following message:
Code:
config: no rules were found!  Do you need to run 'sa-update'?
so I ran
Code:
/home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/sa-update
and got
Code:
Can't locate LWP/UserAgent.pm in @INC (@INC contains: /home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/share/perl/5.10.0 /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.10.0 /usr/local/share/perl/5.10.0 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.10 /usr/share/perl/5.10 /usr/local/lib/site_perl) at /home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/sa-update line 81.
BEGIN failed--compilation aborted at /home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/sa-update line 81.
so I installed libwww-perl
Code:
aptitude install libwww-perl
now neither sa-update nor spamassassin --lint give me any message.
I also didn't receive any spam for several minutes now and there are spamassassin processes running :-)

I didn't find the above package in the perfect setup for Lenny. Maybe it should be added.
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to torusturtle For This Useful Post:
createch (9th August 2011), dimas (12th December 2010), mccharlet (7th August 2011), unsichtbare (25th September 2011)
  #6  
Old 12th December 2010, 20:43
dimas dimas is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 122
Thanks: 7
Thanked 25 Times in 6 Posts
Default

Thank you, it seems to be working now, I did as suggested in the previous post, only I ran

apt-get install libwww-perl

which is pretty much the same, as I understand

No spam now, at least at the moment.
Reply With Quote
  #7  
Old 12th December 2010, 21:04
torusturtle torusturtle is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 296
Thanks: 21
Thanked 24 Times in 16 Posts
Send a message via ICQ to torusturtle Send a message via AIM to torusturtle
Default

Cool, that it helped you too.

Quote:
Originally Posted by dimas View Post
[...], only I ran

apt-get install libwww-perl

which is pretty much the same, as I understand [...]
Yes. In this case apt-get and aptitude do the same.
Here is a nice comparison of apt-get and aptitude.
Reply With Quote
  #8  
Old 7th August 2011, 12:52
mccharlet mccharlet is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 242
Thanks: 54
Thanked 9 Times in 6 Posts
Default

For information,

I have the same problem for update 2.2.37 to 2.2.40
__________________
Thanks
Cdric

Sorry for my english

Hosting : http://www.jheberge.ch
Reply With Quote
  #9  
Old 8th August 2011, 10:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Could you solve it with
Code:
aptitude install libwww-perl
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 8th August 2011, 20:15
mccharlet mccharlet is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 242
Thanks: 54
Thanked 9 Times in 6 Posts
 
Default

Hi


I received the following message:

Code:
config: no rules were found!  Do you need to run 'sa-update'?so I ran
and i run this for resolve the problem

Code:
/home/admispconfig/ispconfig/tools/spamassassin/usr/bin/sa-update
__________________
Thanks
Cdric

Sorry for my english

Hosting : http://www.jheberge.ch
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to mccharlet For This Useful Post:
falko (9th August 2011), unsichtbare (25th September 2011)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISP Config hesitation when opening web pages frankb Installation/Configuration 7 15th December 2008 13:06
Ubuntu 8.04 Spamsnake - all SA scores 0.00 Thomas_Powers HOWTO-Related Questions 23 24th June 2008 17:37
ISPconfig 2.2.21 Load Averange Very High mmiyamoto General 3 6th March 2008 13:13
Question on Clamscan and SpamAssassin AZMel Installation/Configuration 3 11th January 2007 19:56
spamassassin stop working after woody to sarge update shark_tico Server Operation 1 19th October 2006 14:01


All times are GMT +2. The time now is 12:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.