Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th January 2011, 23:38
Showa Showa is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 59
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Adding users to samba domain controller.

Hello to you all,

I'm trying to set up a domain controller using this howto:CentOS 5.x Samba Domain Controller With LDAP Backend. I put ldap in the nsswitch.conf file as stated in one of the comments.

My problem is that I don't know how to ad users. I tried using useradd, and phpldapadmin creating a new user. Do I have to put I child entry to let's say domain guest, or create a new entry in users. Usermod doesn't seems to function, I got the notification user doesn't exist. I'm not able to connect to the domaincontroller. Can anybody give me a clue.

With kind regards,

Ad.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd January 2011, 09:54
Showa Showa is offline
Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 59
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

After much trial and error I think I solved my problem.

I removed all my wrongly installed smb-users in /etc/groups, /etc/passwords etc. Afterwards added new users as a child entry to a domain group. Afterwards usermod functioned. My big mistake was trying to log in using the xp computername and my own domainname, this should be root and smb-domainname. Afterwards I was able to log in. Still not seeing the shares, but I will try solving that too.
This part wasn't that clear from the howto for a novice.

So this thread can be marked as solved.

Ad.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Showa For This Useful Post:
falko (24th January 2011)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ERROR: Connection dropped by IMAP server. [Centos 5.4, courier imap,squirrel, etc] darevil HOWTO-Related Questions 7 9th June 2010 14:49
OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10 agarcia71 HOWTO-Related Questions 19 18th July 2008 15:41
OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10 E1sbaer HOWTO-Related Questions 3 7th May 2008 18:41
Strato Server - Restoring with SystemImager popper2001 HOWTO-Related Questions 5 28th July 2007 10:18
Creating image with Systemimager cuongtim HOWTO-Related Questions 3 18th November 2006 13:55


All times are GMT +2. The time now is 07:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.