Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 1st December 2010, 19:11
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,486
Thanks: 813
Thanked 5,256 Times in 4,121 Posts
Default

What is the name of your ispconfig database?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 1st December 2010, 19:14
crypted crypted is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oklahoma, USA
Posts: 429
Thanks: 3
Thanked 14 Times in 6 Posts
Default

dbispconfig with user ispconfig on localhost.

The DB shouldn't be the problem I don't think. The ISPConsole shows everything fine. So, it's being accessed okay.

The error was from my restoration of the server. It quit happening as soon as mysql databases and users were restored...
__________________
ISPC3 on Debian! It's great!
Reply With Quote
  #13  
Old 1st December 2010, 19:15
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,486
Thanks: 813
Thanked 5,256 Times in 4,121 Posts
Default

Ok. And the jobs in the jobqueue were processed after your restore? Or are all jobs since the restore in the jobqueue?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #14  
Old 1st December 2010, 19:18
crypted crypted is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oklahoma, USA
Posts: 429
Thanks: 3
Thanked 14 Times in 6 Posts
Default

I don't that that ANY jobs have been processed since the restoration.

So, nothing has been functioning as far as administration goes.


EDIT:
One job did process. I changed the DNS IP for derekandgaby.com from 216 to 210. It resolves to 210 so that one must have worked.

But, in the SITE configuration part of CONSOLE the IP for derekandgaby.com shows as 210. In Apache vhost it shows as 216 still.
__________________
ISPC3 on Debian! It's great!
Reply With Quote
  #15  
Old 1st December 2010, 19:39
crypted crypted is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oklahoma, USA
Posts: 429
Thanks: 3
Thanked 14 Times in 6 Posts
Default

Refer to above post, continue with this note:

I see that there are about 15 connections from user ispconfig to dbispconfig when I view "Processes" in PhpMyAdmin.

They are all sleeping.

Each time I run server.sh on my own, it creates another process/connection to the database.

But, it just sits there as "SLEEPING" and nothing updates.

Code:
Show Full Queries 	ID 	User 	Host 	Database 	Command 	Time 	Status 	SQL query
Kill 	420 	ispconfig 	localhost 	dbispconfig 	Sleep 	10 	--- 	---
Kill 	846 	ispconfig 	localhost 	dbispconfig 	Sleep 	882 	--- 	---
Kill 	901 	ispconfig 	localhost:42725 	dbispconfig 	Sleep 	701 	--- 	---
Kill 	1090 	ispconfig 	localhost:41247 	dbispconfig 	Sleep 	161 	--- 	---
Kill 	1091 	ispconfig 	localhost:41248 	dbispconfig 	Sleep 	161 	--- 	---
Kill 	1092 	ispconfig 	localhost:41249 	dbispconfig 	Sleep 	161 	--- 	---
Kill 	1146 	ispconfig 	localhost 	dbispconfig 	Sleep 	74 	--- 	---
Kill 	1147 	ispconfig 	localhost 	dbispconfig 	Sleep 	74 	--- 	---
Kill 	1167 	ispconfig 	localhost:41304 	dbispconfig 	Sleep 	8 	--- 	---
Kill 	1168 	ispconfig 	localhost:41305 	dbispconfig 	Sleep 	8 	--- 	---
Kill 	1169 	ispconfig 	localhost:41306 	dbispconfig 	Sleep 	8 	--- 	---
Kill 	1170 	ispconfig 	localhost:41307 	dbispconfig 	Sleep 	8 	--- 	---
Kill 	1171 	ispconfig 	localhost:41308 	dbispconfig 	Sleep 	8 	--- 	---
Kill 	1172 	ispconfig 	localhost:41309 	dbispconfig 	Sleep 	8 	--- 	---
Kill 	1178 	c1inter5 	localhost 	c1inter5 	Sleep 	0 	--- 	---
The user ispconfig has ALL GRANTED privileges to ANYTHING on mysql, not just the dbispconfig database at this point...

Executing ISPC's server.sh just hangs there. It flashes the cursor indefinitely.

-------------
I've enabled debugging in the config.inc.php
Code:
my:/home/dingle# /usr/local/ispconfig/server/server.sh
01.12.2010-18:20 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
01.12.2010-18:20 - DEBUG - Found 31 changes, starting update process.

Fatal error: Class 'client_module' not found in /usr/local/ispconfig/server/lib/classes/modules.inc.php on line 54
my:/home/dingle#
So, I see that all of the files in mods-enabled are blank. I copied them over from another source.

New error:
Code:
Fatal error: Class 'apache2_plugin' not found in /usr/local/ispconfig/server/lib/classes/plugins.inc.php on line 66
__________________
ISPC3 on Debian! It's great!

Last edited by crypted; 2nd December 2010 at 00:29.
Reply With Quote
  #16  
Old 2nd December 2010, 00:41
crypted crypted is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oklahoma, USA
Posts: 429
Thanks: 3
Thanked 14 Times in 6 Posts
Default

OMFG that was a pain but I fixed it.

Apparently, the tarball installation didn't copy all of the files over, so that caused a headache.

I moved an entire /usr/local/ISPCONFIG over from my test server.

That fixed missing file problems. But, I had to deal with SQL passwords.

Apparently, there are other areas storing the SQL user password because the password I put in config.inc.php wouldn't work for server.sh.

I had to use the same password for the SQL user as was used on my test server.

Holy crap.
__________________
ISPC3 on Debian! It's great!
Reply With Quote
  #17  
Old 2nd December 2010, 00:56
crypted crypted is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oklahoma, USA
Posts: 429
Thanks: 3
Thanked 14 Times in 6 Posts
Default

Now, I'm left with the VHOST errors:

Code:
Restarting web server: apache2[Wed Dec 01 18:53:35 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.216:80 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:35 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.216:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:35 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.217:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:35 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.210:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:35 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.211:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:35 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.214:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:35 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.215:80 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:35 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.215:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:35 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.212:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:35 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.213:443 has no VirtualHosts
 ... waiting .[Wed Dec 01 18:53:37 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.216:80 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:37 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.216:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:37 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.217:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:37 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.210:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:37 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.211:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:37 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.214:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:37 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.215:80 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:37 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.215:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:37 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.212:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:53:37 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.213:443 has no VirtualHosts
These errors have existed since I started using ISPC3 in April 2010. So, I have just left them alone.

Till: I have tried your IP suggestion numerous times and on every IP. Disabling "HTTP NameVirtualHost," waiting for the update to process, and re-enabling it has not resolved this.
__________________
ISPC3 on Debian! It's great!
Reply With Quote
  #18  
Old 2nd December 2010, 07:13
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,486
Thanks: 813
Thanked 5,256 Times in 4,121 Posts
Default

Quote:
Apparently, there are other areas storing the SQL user password because the password I put in config.inc.php wouldn't work for server.sh.
There are no other files for the ispconfig user password. But you might have missed that this file exists once for the interface and once for the server.

Quote:
Till: I have tried your IP suggestion numerous times and on every IP. Disabling "HTTP NameVirtualHost," waiting for the update to process, and re-enabling it has not resolved this.
Then there are 3 possibilities:

1) The server.sh still does not write to disk.
2) The IP addresses does not match.
3) the code that you copied for the server part does not match with other components like the dataase or the interface part.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #19  
Old 2nd December 2010, 07:21
crypted crypted is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oklahoma, USA
Posts: 429
Thanks: 3
Thanked 14 Times in 6 Posts
Default

Till: The DB username/password is used in tons of other files (postfix, pam.d, courier, pureftpd, etc...). That was the problem. I copied the basic components over and the old database/user/password.

So, I changed the ISPCONFIG's config.inc.php password but that wasn't enough. Ended up finding every ISPCONFIG-related file and modifying it. That fixed it all up except for the VHOST thing.

The IP's are correct.

IP ADDR SHOW:
Code:
2: eth2: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state UP qlen 1000
    link/ether 00:14:22:7c:08:8d brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    inet 66.118.142.78/24 brd 66.118.142.255 scope global eth2
    inet 66.118.142.79/24 brd 66.118.142.255 scope global secondary eth2:0
    inet 66.118.142.210/24 brd 66.118.142.255 scope global secondary eth2:1
    inet 66.118.142.211/24 brd 66.118.142.255 scope global secondary eth2:2
    inet 66.118.142.212/24 brd 66.118.142.255 scope global secondary eth2:3
    inet 66.118.142.213/24 brd 66.118.142.255 scope global secondary eth2:4
    inet 66.118.142.214/24 brd 66.118.142.255 scope global secondary eth2:5
    inet 66.118.142.215/24 brd 66.118.142.255 scope global secondary eth2:6
    inet 66.118.142.216/24 brd 66.118.142.255 scope global secondary eth2:7
    inet 66.118.142.217/24 brd 66.118.142.255 scope global secondary eth2:8
    inet6 fe80::214:22ff:fe7c:88d/64 scope link 
       valid_lft forever preferred_lft forever
APACHE2 MESSAGE:
/etc/init.d/apache2 restart
Code:
Restarting web server: apache2[Thu Dec 02 01:18:49 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.216:80 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:49 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.216:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:49 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.217:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:49 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.210:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:49 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.211:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:49 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.214:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:49 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.215:80 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:49 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.215:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:49 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.212:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:49 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.213:443 has no VirtualHosts
 ... waiting [Thu Dec 02 01:18:50 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.216:80 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:50 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.216:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:50 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.217:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:50 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.210:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:50 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.211:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:50 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.214:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:50 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.215:80 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:50 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.215:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:50 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.212:443 has no VirtualHosts
[Thu Dec 02 01:18:50 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.213:443 has no VirtualHosts
Looking at that output, port 443 is SSL right? No site is using SSL. Then, there is a port 80 on IP 215. That IP has no sites.

So, Apache2 seems to have this output where the specific HTTPS or HTTP is not in-use for that IP.

The same message appears in ISPC's cronlog:
Code:
[Wed Dec 01 18:54:01 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.216:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:01 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.217:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:01 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.210:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:01 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.211:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:01 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.214:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:01 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.215:80 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:01 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.215:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:01 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.212:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:01 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.213:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:03 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.216:80 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:03 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.216:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:03 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.217:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:03 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.210:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:03 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.211:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:03 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.214:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:03 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.215:80 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:03 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.215:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:03 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.212:443 has no VirtualHosts
[Wed Dec 01 18:54:03 2010] [warn] NameVirtualHost 66.118.142.213:443 has no VirtualHosts
DEBUG is turned on, and ispconfig.log shows:
Code:
02.12.2010-01:16 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
02.12.2010-01:16 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
02.12.2010-01:17 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
02.12.2010-01:17 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
02.12.2010-01:17 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
02.12.2010-01:18 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
02.12.2010-01:18 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
02.12.2010-01:18 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
02.12.2010-01:19 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
02.12.2010-01:19 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
02.12.2010-01:19 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
02.12.2010-01:20 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock  
02.12.2010-01:20 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.               
02.12.2010-01:20 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
Prior to that, all updates were processed and I've changed a lot of settings to test it out. No other Jobqueue issues.

Hmmmmmmm.
__________________
ISPC3 on Debian! It's great!
Reply With Quote
  #20  
Old 2nd December 2010, 07:26
crypted crypted is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Oklahoma, USA
Posts: 429
Thanks: 3
Thanked 14 Times in 6 Posts
 
Default

Refer above.

The hypothesis that the VHOST error relates to no SSL in-use is incorrect.

I enabled SSL on a domain on the .214 IP. The same error exists after server.sh updated the files.

Hmmmmmm....
__________________
ISPC3 on Debian! It's great!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sending mail ISPConfig 3 but not receivind catza Installation/Configuration 20 19th May 2010 12:47
IP address of the ISPConfig web dstme Installation/Configuration 2 15th August 2008 11:00
testing web site by its external ip address rosa hsiao General 9 12th January 2006 21:32
How to shorten the web site address? rosa hsiao General 5 5th December 2005 13:29
IP address of the ISPConfig web indicator72 Installation/Configuration 6 16th November 2005 19:59


All times are GMT +2. The time now is 08:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.