Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th June 2006, 13:01
torusturtle torusturtle is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 296
Thanks: 21
Thanked 24 Times in 16 Posts
Send a message via ICQ to torusturtle Send a message via AIM to torusturtle
Default Error: Password error: Bad login (creating new email)

After creating a email adress I can't login to it. I always get "Error: Password error: Bad login". Other Email address from other domains work.

I deletet the user on the server under /var/mail as well as in the database under isp_isp_user and recreated it. But unfortunately with the same problem.

I know that the mail does work because I can read the file with incoming mails on the Server using SSH.

Any help apreciated.
Thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th June 2006, 13:49
torusturtle torusturtle is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 296
Thanks: 21
Thanked 24 Times in 16 Posts
Send a message via ICQ to torusturtle Send a message via AIM to torusturtle
Default

Mailuser Login is activated
Reply With Quote
  #3  
Old 19th June 2006, 14:27
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,461
Thanks: 813
Thanked 5,242 Times in 4,108 Posts
Default

In which program do you get the error "Error: Password error: Bad login"?
Did you get errors in the mail log?

By the way, NEVER delete a mailuser manually in the ISPConfig database! Otherwise you will destroy the referential integrity of the database.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 19th June 2006, 14:39
torusturtle torusturtle is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 296
Thanks: 21
Thanked 24 Times in 16 Posts
Send a message via ICQ to torusturtle Send a message via AIM to torusturtle
Default

I get the error here:
https://www.domain.com:81/mailuser/login/index.php

I did already delete the email account in the database. Could it be that the problem lies there?
Reply With Quote
  #5  
Old 20th June 2006, 14:24
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,728 Times in 2,566 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by torusturtle
I did already delete the email account in the database. Could it be that the problem lies there?
Yes, that's likely...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 20th June 2006, 14:46
torusturtle torusturtle is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 296
Thanks: 21
Thanked 24 Times in 16 Posts
Send a message via ICQ to torusturtle Send a message via AIM to torusturtle
Default

I found out that the new user accounts are not written in /etc/shadow could that be the reason why I can't log in?
Reply With Quote
  #7  
Old 21st June 2006, 01:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,728 Times in 2,566 Posts
 
Default

What's the output of
Code:
ls -la /root/ispconfig
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
Problem with the apache (I can't start ist) M.Behrens Installation/Configuration 11 31st March 2006 10:48
UebiMiau locks out after server receives email sbecker Installation/Configuration 2 25th March 2006 00:00
Debian Sarge, ISPConfig, perfect setup followed, email can't login! Zoon Installation/Configuration 3 12th February 2006 20:58
Total Frustration-HELP palkat Installation/Configuration 17 3rd September 2005 17:28


All times are GMT +2. The time now is 07:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.