Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th November 2010, 15:04
whiz_kid_uk whiz_kid_uk is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Poweradmin / PowerDNS PTR records

First of all thanks to everyone in these forums - Your a great help !
I have a small issue I am trying to work out. I am trying to setup reverse DNS for some IP addresses -
I have created a zone called in-addr.arpa and then added a record in the format needed - Power admin accepts my entry however when I di @localhost - x ipaddress
It tells me no
The server is not setup as a recursive server just authorative Any ideas guys ??

Jez
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th November 2010, 13:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Let's assume you're the administrator of the IP subnet 1.2.3/255.255.255.0 and want to create a PTR record for the IP address 1.2.3.4 that should point to www.example.com. First you create the DNS zone 3.2.1.in-addr.arpa (3.2.1 is our 1.2.3 subnet in reverse order) in ISPConfig and in this DNS zone you create a PTR record for 4 (which is our IP address 1.2.3.4) which points to www.example.com.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 27th May 2011, 23:01
Waldo Waldo is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did this and when i run the dig command with the -x switch (PTR Lookup) i do not get the domain back as a reply.
Reply With Quote
  #4  
Old 28th May 2011, 12:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

But did you get an answer (with a different domain name), or was there no answer section at all?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 29th May 2011, 09:24
Waldo Waldo is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Yeah i just realized i was using the dig command wrong. was putting the switch ( -x ) in the wrong spot. Everything is working GREAT! Kinda feel like a doofus.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sarg issue while generating reports for squid mail4vij Server Operation 3 31st December 2009 13:12
Ubuntu Server, ISPConfig, Domain name, and problems NYCSavage Server Operation 5 27th November 2009 17:45
BGP company: Reverse PTR records created with the same domain name cstanciu Installation/Configuration 1 23rd July 2008 19:01
This line keeps on showing up in my bind record yurtboy1 Installation/Configuration 5 30th November 2007 12:19
No SPF record. beryl Installation/Configuration 6 17th May 2007 19:52


All times are GMT +2. The time now is 20:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.