#1  
Old 7th November 2010, 16:46
quinohe quinohe is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default first time around, ssl question

Dear devs,

First of all thanks for your beautiful website and support by making manuals and ispconfig. This is my first post, but I'm lurking fore some time now and Howtoforge is in my opinion one of the nicest places to 'hang out' and build.
I found this place because I like Linux and use Fedora as my main os for a year now, fully desktop. Well without tweaking you get nowhere, now thats where you guys get in the picture.
I did education mcsa, but my hart is whit linux.
The first 'real server' ('*'mean not windows) I build was made whit the guide debian etch multiserver setup, I did this one whit Lenny, did that with Virtualbox on Fedora (after 2 setups worked like a charm)
Well after that I wanted a new challenge, I'm already using virtual machines for say 6 years now, but always the GUI ones.
Than I found your guides of Openvz en Webvz.
So I have this old Compaq deskpro with pIII 800Mhz. 512sdram 160GB HD
I mannaged to install openvz with webvz en 14 servers running under Ispconfig, everyting not fully worked, like Cups and Jinzora but all servers were up and running!
Well, I think that really is a succes, but only because of your good tutorials and the help of Google. Really some of the kudos are 4 google! Without them in the first place, I would have never found you guys!
I still create my virtual machines on the laptop (virtualbox) and than SSh the hole machine into a openvz container on the compaq deskpro, beautiful way of creating by the way!
Ispconfig I think is a really nice tool, and not only for a server forest, but also for the hobby people like me. Updating becomes feasting, and I saw your new version has beancounters, or they were there all along and I never found them.
Now, I told you something about me, I also want to know something.
Bey the way, I really need a copy of that new guide you made, but no paypal and so on!
I installed a fresh copy of your new version of Ispconfig 3.0.3.
This one gives the possibility of creating a https by creating a self signed certificate, which I did.
When I create the next server and install Ispconfig by filling out that form, it will not find the master.
How do I tackle this issue, I already know I have to put the certificate on the next one.
Well I did google on that one for a few days now, but I don't see a sollution.
Would you be so kind and guide me trough this one, some how.

Thanks
Quinohe

Last edited by quinohe; 7th November 2010 at 20:40. Reason: better this way
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th November 2010, 14:57
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,732 Times in 2,569 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by quinohe View Post
Bey the way, I really need a copy of that new guide you made, but no paypal and so on!
You can buy a HowtoForge subscription ( http://www.howtoforge.com/subscription ), it can be payed through WorldPay if PayPal isn't available.

Quote:
Originally Posted by quinohe View Post
I installed a fresh copy of your new version of Ispconfig 3.0.3.
This one gives the possibility of creating a https by creating a self signed certificate, which I did.
When I create the next server and install Ispconfig by filling out that form, it will not find the master.
How do I tackle this issue, I already know I have to put the certificate on the next one.
Well I did google on that one for a few days now, but I don't see a sollution.
Would you be so kind and guide me trough this one, some how.
Do you have any error messages that you can post here?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 8th November 2010, 16:40
quinohe quinohe is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
You can buy a HowtoForge subscription ( http://www.howtoforge.com/subscription ), it can be payed through WorldPay if PayPal isn't available.
Yes, I did see!, but I only have a bank account so this will probably not work.
Isn't it possible to do a monthly pay by bank?
Quote:
Do you have any error messages that you can post here?
Well no, in fact there is none during creating the master, it creates a 4096 bit
self signed certificate.
When ready I stop all services not needed than ssh the thing into a container,
perform all necessary commands and symlinks.
Shutdown the virtualbox on which the machine was created, start the container and from now on is reachable.
Now I create the second server in Virtualbox, start Ispconfig install program which runs fine.
But when I come to the step where I tell it to look for the master it just won't find it, over and over, I did the same without cert., and that went alright!
So the only thing goes wrong is it gets in a loop, its about this part;

Code:
MySQL master server hostname []: <-- web.example.tld
MySQL master server root username [root]: <-- root
MySQL master server root password []: <-- Enter the root password of the master server here
MySQL master server database name [dbispconfig]: <-- dbispconfig
Now I'm a newbie in Linux server country, so if it is something I should have known, my bad. But, I like to make this work.
At the moment I,m still localdomain, but I will go outside with it when I master it a little bit more.
By the way all machines made are Debian lenny 5.06.

Quinohe

Last edited by quinohe; 8th November 2010 at 21:13.
Reply With Quote
  #4  
Old 9th November 2010, 16:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,732 Times in 2,569 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by quinohe View Post
Yes, I did see!, but I only have a bank account so this will probably not work.
Isn't it possible to do a monthly pay by bank?
If you can't use PayPal and WorldPay doesn't offer you the possibility to pay through your bank account, then this is not possible. Till might be able to help you, but he's not available right now (he'll be back in the office on November 22).


Quote:
Originally Posted by quinohe View Post
So the only thing goes wrong is it gets in a loop, its about this part;

Code:
MySQL master server hostname []: <-- web.example.tld
MySQL master server root username [root]: <-- root
MySQL master server root password []: <-- Enter the root password of the master server here
MySQL master server database name [dbispconfig]: <-- dbispconfig
Does a MySQL connection on the command line work?
Code:
mysql -h web.example.tld -u root -p
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 10th November 2010, 13:41
quinohe quinohe is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi Falko,

Thanks for answering so far.

Quote:
Originally Posted by falko View Post
If you can't use PayPal and WorldPay doesn't offer you the possibility to pay through your bank account, then this is not possible. Till might be able to help you, but he's not available right now (he'll be back in the office on November 22).
No problem at all, I will wait until then.
Quote:
Does a MySQL connection on the command line work?
Code:
mysql -h web.example.tld -u root -p
Yes, I get an error on both master and slave!
Code:
ERROR 2003 (HY000) : Can't connect to MySQL server on 'web.example.tld' (110)
web.example.tld is the master!
I did google on this one for a while, but there were so many different answers that I will wait for yours.
Pinging works fine both ways!
Thanks
Quinohe

P.s.
Thanks for activating my account!
Because you had to do by hand!

Last edited by quinohe; 10th November 2010 at 14:23. Reason: ping
Reply With Quote
  #6  
Old 11th November 2010, 13:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,732 Times in 2,569 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by quinohe View Post
Yes, I get an error on both master and slave!
Code:
ERROR 2003 (HY000) : Can't connect to MySQL server on 'web.example.tld' (110)
web.example.tld is the master!
Can you post the outputs of
Code:
netstat -tap
and
Code:
iptables -L
from the master?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
quinohe (12th November 2010)
  #7  
Old 11th November 2010, 16:19
quinohe quinohe is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko View Post
Can you post the outputs of
Code:
netstat -tap
Code:
server:~# netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State       PID/Program name
tcp        0      0 *:mysql                 *:*                     LISTEN      409/mysqld      
tcp        0      0 *:sunrpc                *:*                     LISTEN      242/portmap     
tcp        0      0 *:http-alt              *:*                     LISTEN      829/apache2     
tcp        0      0 *:www                   *:*                     LISTEN      829/apache2     
tcp        0      0 *:tproxy                *:*                     LISTEN      829/apache2     
tcp        0      0 *:47124                 *:*                     LISTEN      248/rpc.statd   
tcp        0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN      337/sshd        
tcp        0      0 localhost.localdom:smtp *:*                     LISTEN      754/exim4       
tcp        0      0 *:https                 *:*                     LISTEN      829/apache2     
tcp        0      0 192.168.1.151:ssh       192.168.1.239:35209     ESTABLISHED 4839/0          
tcp6       0      0 [::]:ssh                [::]:*                  LISTEN      337/sshd
This seems to be alright
Quote:
and
Code:
iptables -L
from the master?
Code:
server:~# iptables -L
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination         
FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.26-2-openvz-686/modules.dep: No such file or directory
FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.26-2-openvz-686/modules.dep: No such file or directory
fail2ban-ssh  tcp  --  anywhere             anywhere            multiport dports ssh 

Chain FORWARD (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination         

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination         

Chain fail2ban-ssh (1 references)
target     prot opt source               destination         
RETURN     all  --  anywhere             anywhere
Hmzz, looks like I have a fatal, don't know if thats it, but will try and find some things out.
Quinohe
Reply With Quote
  #8  
Old 11th November 2010, 16:38
quinohe quinohe is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

ok let's fanisch the fatal;
Code:
mkdir -p /lib/modules/2.6.26-2-openvz-686
depmod -a
it looks like this
Code:
:~# iptables -L
Chain INPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination         
fail2ban-ssh  tcp  --  anywhere             anywhere            multiport dports ssh 

Chain FORWARD (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination         

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target     prot opt source               destination         

Chain fail2ban-ssh (1 references)
target     prot opt source               destination         
RETURN     all  --  anywhere             anywhere
Quinohe
Reply With Quote
  #9  
Old 12th November 2010, 13:24
quinohe quinohe is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 8
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

All this work for nothing!
Not all, I learned something, like reading.
There was nothing wrong at all, but I guess you saw that before I did!
I made my own 'perfect server setup' in a file, with help from your guides.
But a while ago I used another hosts file, thats where it went wrong.
Instead of using 168.1, I was using 168.3, damn I feel stupid.
Well, the first slave now is ssh'd into the VE.
It already finished without error. (only the usual).

Thanks for your time Falko
Quinohe

Last edited by quinohe; 12th November 2010 at 13:31.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to quinohe For This Useful Post:
falko (12th November 2010)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ntp time zone ftp weirdness jsigned Installation/Configuration 2 26th November 2008 02:09
Quick SSL Question - Serve 2 pages only, using SSL Code5 General 1 26th August 2008 19:11
SSL for virtual hosts on one certificate rbartz Tips/Tricks/Mods 8 20th November 2007 17:59
SSL Issue - Unable to connect to any site Menzor Installation/Configuration 4 27th May 2007 04:03
2 Questions (1 SSL Related and 1 dns forward related) phamels Installation/Configuration 11 4th January 2006 01:33


All times are GMT +2. The time now is 21:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.