Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th June 2006, 04:04
bcpnikhil bcpnikhil is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default desperate server help - SuSE 10.1 w/ Falko's tutorial

Hi all,
I'm way new to the unix world.... all of my previous forays into the linux world have been playing with the GUI and very basic commands (ifup, dir, cd, rm, etc). Recently, however, I began a project to configure and run my own web/ftp server to host some school files for our speech and debate team.

I followed the tutorial, and the web server seems to work fine (http://murthy.hopto.org displays my test index.html). I can also ping the server and it responds fine. The only problem I'm having is that I cannot Telnet, SSH, or ftp into the server. PLEASE help me fix this issue, it would really help me and my school out.

BTW I think it's amazing that all the people in the Linux world seem to be extremely helpful. If the webserver works out in the end, I'm seriously thinking about switching to some distro of linux for my laptop.

Thanks,
Nikhil
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th June 2006, 09:23
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 265
Thanked 151 Times in 131 Posts
Default

I've done a small scan on your IP, and for me it looks like port 21 and 22 (and some more) are open.. So the FTP and SSH server are working.

What error do you get when you FTP and/or SSH to your server?

You are saying that you can see the 'index.html'.. Is that the 'Shared IP' one?
Reply With Quote
  #3  
Old 20th June 2006, 09:21
bcpnikhil bcpnikhil is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I was stupid... I just forwarded 21 and 22 and it worked. HOWEVER, i figured "this was too easy" so I JUST got gentoo up and working now! php, mysql, ftp, apache, everything. i learned two things
1. summer is great
2. gentoo installations really teach you a lot, and there's an amazing sense of satisfaction when you have figure out some stuff by yourself.. not that falko's not doing an amazing service to those who want to quickly configure a server.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
Administrator receive empty mail ??? Stanev General 16 7th April 2006 20:56
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 20:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.