Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th May 2009, 23:24
davidj_id davidj_id is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Joomla on ISP Config 3

Does anyone had installed joomla on ISP config 3 on Centos 5.3 (final)
a little share for the newbies on doing the subject matter please...

any reference and guidance are highly appreciated...
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th May 2009, 07:36
robilaur robilaur is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Romania
Posts: 86
Thanks: 4
Thanked 12 Times in 9 Posts
Send a message via Yahoo to robilaur
Default

I have like 4 sites based on joomla on my server.... I use debian... but i think its the same thing.... Make Site , make database, install joomla and all`s good
__________________
Best Regards,

Robert
Reply With Quote
  #3  
Old 10th May 2009, 05:45
steve1084 steve1084 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 70
Thanks: 8
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Is it still needed to use suphp etc to run joomla properly on ispconfig 3

Thanks
Steve
Reply With Quote
  #4  
Old 10th May 2009, 18:17
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,020
Thanks: 826
Thanked 5,379 Times in 4,226 Posts
Default

Quote:
Is it still needed to use suphp etc to run joomla properly on ispconfig 3
The question must be is joomla able to run with mod_php, as far as I know it still does not work properly with mod_php, this does not depend on the control panel you use. So you will either have to use suphp or php-fcgi + suexec.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 10th May 2009, 22:52
kassie kassie is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Johannesburg, South Africa
Posts: 136
Thanks: 13
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have 1 going without any problems....
Reply With Quote
  #6  
Old 20th May 2010, 14:52
DaRKNeSS666NL DaRKNeSS666NL is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 207
Thanks: 17
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

I have Joomla problems too. I have Installed ISPConfig 3.0.2.1 just for testing here at home on a spare pc. (Going to make me a new server and would like to know if i upgrade to version 3 or not. now running ISPConfig 2)

Made an client with a website.
Uploaded the (unzipt) joomla files to its dir on the web site.
Set the site to use suphp. witch is necessary if i am reading it correct.
Set my host file to use the test sites url.

But if i type the url in my browser to begin the joomla install nothing happens.
I got a 404 error. Am i missing something?

TIA
__________________
Updating my server to Debian Squeeze, so here I go again...
Reply With Quote
  #7  
Old 20th May 2010, 14:56
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,020
Thanks: 826
Thanked 5,379 Times in 4,226 Posts
Default

Installing cms systms like wordpress, joomla and typo3 is flawlessly in ispconfig 3. For cms systems like joomla you use normally php-fcgi + suexec as thats better suited then suphp.

Regarding your 404 issue, make sure that you access the website with its domain name and that this domain name exists in dns and that the IP address that you selected for this website is the same then the IP address that you set in the dns record.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #8  
Old 20th May 2010, 15:39
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Default

I can confirm that CMS systems like TYPO3, Joomla 1.x, 1.5.x, Wordpress, Textpattern, EasyCMS and also Drupal work great on an ISPConfig3 server.
For dynamic websites i use php-fcgi + suexec but suphp can be used as well, but is a little slower and uses a little bit more resources.
__________________
Hans

MrHostman | Master in managed hosting
Reply With Quote
  #9  
Old 20th May 2010, 19:16
DaRKNeSS666NL DaRKNeSS666NL is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 207
Thanks: 17
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

@ Till & Hans
Thanks guys for the quick response. I am going to try it again.
I knew it had to be a little thing so going to check the settings.

Must sat my first impression of ISPConfig is a good one, hope I get it up and running like I did with the version 2.
__________________
Updating my server to Debian Squeeze, so here I go again...
Reply With Quote
  #10  
Old 21st May 2010, 21:17
DaRKNeSS666NL DaRKNeSS666NL is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 207
Thanks: 17
Thanked 5 Times in 4 Posts
 
Default

The given solution works like a charm....
__________________
Updating my server to Debian Squeeze, so here I go again...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to retrieve email? (Postfix / Courier) Merritt General 20 5th April 2009 14:26
Spamsnake - Problem with spamassassin, FuzzyOcr and MySQL debuguser HOWTO-Related Questions 6 16th September 2008 18:37
Joomla & ISP Config kassie General 5 21st August 2007 17:10
ISPConfig 2.2.14 released till General 48 19th July 2007 23:46
spamassasin/clamAV not working Daisy Installation/Configuration 32 15th February 2007 00:09


All times are GMT +2. The time now is 16:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.