Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th October 2010, 07:39
ubuntugeek2010 ubuntugeek2010 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default dovecot creates folders for users not in the database

Hi,

I'm having an issue where Dovecot creates folders and delivers mails to users who are not in my virutal users table. Mostly I see are typing mistakes. How can i tackle this? I have my dovecot service running on Ubuntu 10.04 server edition LTS.

Regards
UG
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th October 2010, 11:32
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

Dovecot doesn't deliver emails - this is done by your MTA (Postfix, Sendmail, Exim,...). Any errors in your mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 18th October 2010, 08:34
ubuntugeek2010 ubuntugeek2010 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Actually postfix is not doing that. I have configured to use the Dovecot LDA to do the job. Puttting the following in the master.cf

dovecot unix - n n - - pipe
flags=DRhu user=vmail:vmail argv=/usr/lib/dovecot/deliver -d ${recipient}

and the following

postconf -e virtual_transport=dovecot
postconf -e dovecot_destination_recipient_limit=1

I do not have any error messages on my mail.log. That's why it is strange
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with SpamSnake ClamAV (Sanesecurity Signatures) tmaleshafske HOWTO-Related Questions 0 21st September 2010 02:59
Webmail problems with only one domain? compner Installation/Configuration 14 16th February 2010 17:59
Postfix can't received email from exterior astra2000 Server Operation 5 18th October 2009 00:26
Dovecot fails to deliver to all mail clients zwelabantu Server Operation 8 26th June 2009 13:17
Dovecot fails to deliver to all mail clients zwelabantu Installation/Configuration 3 19th June 2009 17:57


All times are GMT +2. The time now is 19:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.