#1  
Old 12th October 2010, 23:08
Lobanak Lobanak is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default restore after harddisk crash

Hi all,

I had to set up ispconfig from scratch, cause of a harddisk crash. I was able to backup all data and followed this howto on how to move everything. All looks good, the only problem on my new debian box is, that the passwords of the old /etc/shadow (started with debian 3) do not work on debian 5.

the new passwords look different (longer) and I always get a login failed when trying to login on the box (ssh, ftp, imap, pop3).

Is there a way to get the passwords working again?

Thanks for your help.

Greets

Alex
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th October 2010, 09:18
Lobanak Lobanak is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hi all,

found out how to resolve the problem for courier (it was the main problem).

pam is not able to use the old crypt passwords. So I added again "authshadow" to the authmodulelist in authdaemonrc like it was in my old installation. Now I can login to courier again and check my mails.

Proftpd works with old passwords.

Greets

Alex
Reply With Quote
  #3  
Old 13th October 2010, 23:12
Lobanak Lobanak is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

Hi again,

after some time of testing, I figured out, that the problem were double entries in /etc/shadow.

During installation of ispconfig2, the users of the old database were added a second time behind my copied users. They all had no password set, so this entry without password was used for imap/pop3. After deleting the double entries in /etc/shadow, all is working like a charm.

Greets

Alex
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Lobanak For This Useful Post:
falko (14th October 2010)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fail2ban : CRITICAL Unable to restore environment Natha Server Operation 0 7th May 2010 13:56
Emergency -- Need to Restore File from Clonezilla image jkrell HOWTO-Related Questions 6 24th April 2009 14:18
Restore Folder/File Permissions totte_karlsson Installation/Configuration 4 28th February 2009 18:56
Database Backup and Restore PoleCat Feature Requests 5 16th May 2007 15:36
please help...restore 180 mb backup gary1974 Programming/Scripts 3 30th January 2007 13:08


All times are GMT +2. The time now is 22:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.