Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 15th August 2005, 12:17
nandhu nandhu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Web-FTP Issue

Hi All,

I'm back with a different problem now.

I logged in as a Client of a Reseller (in my case nandhu the username) into ISP Config and then clicked on Web-FTP link on the top.

In the Web Selection area:

Select Web: I selected a Website in the drop down for username: nandhu
Username: nandhu (Please note I also tried: web1_nandhu, the default that appreared int he username when selected the website).
Password: <appropriate password>

And upon clicking the Selection button, I got the following error:

The following error ocurred:

Could not connect as user web1_nandhu

Next >> (this is an hyper link)

But at the same time I also got the 3 toolbar buttons
File Upload, New Folder and FTP Logout.

When I clicked on FTP Logout, I get back to the Web Selection page.

But when I click on the Next hyper link, I'm thrown out of the ISP-Config back to ISP Config login screen.

If I click on File Upload or New Folder, I get the same error page back with the Next hyper link displayed.

I'm sure my proftp-d is running. I would like to mention that I have not altered any configuration, I just installed as told in the Falko's instructions and left it at that state.

ISP Config while installing did pickup the only FTP Daemon (PROFTPD) correctly.

So, please help me in getting this working correctly.

Please note: My firewall for port 21 is not opened (BT Voyager 240 is my h/w router+firewall+adsl modem). But then I think that should not matter as it is a web-based ftp. Correct me if I'm wrong in my assumption.

Many thanks for all your time and efforts.

- Nanda.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th August 2005, 12:24
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,500 Times in 4,329 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by nandhu
Hi All,

I'm back with a different problem now.

I logged in as a Client of a Reseller (in my case nandhu the username) into ISP Config and then clicked on Web-FTP link on the top.

In the Web Selection area:

Select Web: I selected a Website in the drop down for username: nandhu
Username: nandhu (Please note I also tried: web1_nandhu, the default that appreared int he username when selected the website).
Password: <appropriate password>

And upon clicking the Selection button, I got the following error:

The following error ocurred:

Could not connect as user web1_nandhu

Next >> (this is an hyper link)

But at the same time I also got the 3 toolbar buttons
File Upload, New Folder and FTP Logout.

When I clicked on FTP Logout, I get back to the Web Selection page.

But when I click on the Next hyper link, I'm thrown out of the ISP-Config back to ISP Config login screen.

If I click on File Upload or New Folder, I get the same error page back with the Next hyper link displayed.

I'm sure my proftp-d is running. I would like to mention that I have not altered any configuration, I just installed as told in the Falko's instructions and left it at that state.

ISP Config while installing did pickup the only FTP Daemon (PROFTPD) correctly.

So, please help me in getting this working correctly.

Please note: My firewall for port 21 is not opened (BT Voyager 240 is my h/w router+firewall+adsl modem). But then I think that should not matter as it is a web-based ftp. Correct me if I'm wrong in my assumption.

Many thanks for all your time and efforts.

- Nanda.

There is no difference betweeen the ISPConfig webbased FTP and a normal FTP Client, both are using the installed FTP-Server. You have to open your firewall for FTP, at least for localhost.

When the username web1_nandhu is presented by ISPConfig, this is the correct username for FTP Logins.

Can you connect with an normal FTP-Client?
Reply With Quote
  #3  
Old 15th August 2005, 12:24
nandhu nandhu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,


I just looked at the other post in the forum.

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=196

I'll try and do it this evening and will udpate this area.

But in the meantime your help with tips are always appreciated.

Regards,

Nanda.
Reply With Quote
  #4  
Old 15th August 2005, 14:18
nandhu nandhu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks Till.

I'll try with normal ftp-client this evening and will update this area.
I'll also open up the port 21.

- Nanda.
Reply With Quote
  #5  
Old 18th August 2005, 22:49
nandhu nandhu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Timme,

I tried smartftp free ftp client and i was able to login.

see the log extract from smart ftp below
Quote:
SmartFTP v1.5.989.4
Resolving host name "192.168.1.20"
Connecting to 192.168.1.20 Port: 21
Connected to 192.168.1.20.
220 ProFTPD 1.2.10 Server (ProFTPD server) [192.168.1.20]
USER nandhu
331 Password required for nandhu.
PASS (hidden)
230 User nandhu logged in.
SYST
215 UNIX Type: L8
FEAT
211-Features:
MDTM
REST STREAM
SIZE
211 End
PWD
257 "/" is current directory.
TYPE I
200 Type set to I
PASV
227 Entering Passive Mode (192,168,1,20,128,22).
Opening data connection to 192.168.1.20 Port: 32790
LIST -aL
150 Opening ASCII mode data connection for file list
774 bytes transferred. (12.5 KB/s) (60 ms)
226 Transfer complete.
when i used web-ftp and tried to login with the same credentials, i tailed the /var/log/messages and get to see the following;-

Quote:
Aug 18 21:43:07 aasai proftpd[31587]: myserver.domain.com (127.0.0.1[127.0.0.1]) - FTP session opened.
Aug 18 21:43:07 aasai proftpd[31587]: myserver.domain.com (127.0.0.1[127.0.0.1]) - PAM(web6_xyz): Authentication failure.
Aug 18 21:43:07 aasai proftpd[31587]: myserver.domain.com (127.0.0.1[127.0.0.1]) - FTP session closed.
Aug 18 21:43:08 aasai proftpd[31595]: myserver.domain.com (127.0.0.1[127.0.0.1]) - FTP session opened.
Aug 18 21:43:08 aasai proftpd[31595]: myserver.domain.com (127.0.0.1[127.0.0.1]) - PAM(web6_xyz): Authentication failure.
Aug 18 21:43:08 aasai proftpd[31595]: myserver.domain.com (127.0.0.1[127.0.0.1]) - FTP session closed.
My netstat -tap for proftpd shows the following:-

Quote:
tcp 0 0 *:ftp *:* LISTEN 2982/proftpd: (acce
Also my /etc/pam.d/ftp looks like the following:

Quote:
#%PAM-1.0
auth required /lib/security/pam_listfile.so item=user sense=deny file=/etc/ftpusers onerr=succeed
auth required /lib/security/pam_pwdb.so shadow nullok

# If this is enabled, anonymous logins will fail because the 'ftp' user does
# not have a "valid" shell, as listed in /etc/shells.
#
# If you enable this, it is recommended that you do *not* give the 'ftp'
# user a real shell. Instead, give the 'ftp' user /bin/false for a shell and
# add /bin/false to /etc/shells.
#auth required /lib/security/pam_shells.so

account required /lib/security/pam_pwdb.so
session required /lib/security/pam_pwdb.so
Any idea as how I could resolve it

Thanks.

- Nanda.

Last edited by nandhu; 18th August 2005 at 22:54.
Reply With Quote
  #6  
Old 18th August 2005, 23:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Can you put this into /etc/pam.d/ftp (make a copy of your current file before):

Code:
#%PAM-1.0
auth    required        pam_unix.so     nullok
account required        pam_unix.so
session required        pam_unix.so
Then restart Proftpd.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 19th August 2005, 10:56
nandhu nandhu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Falko,

I tried that and even with the modified /etc/pam.d/ftp all I get can get to work is only SmartFTP, not Web-FTP.

I tried SmartFTP with a System user.

I tried Web-FTP with the user whose username/password is same as System user.

If you manage to login into my server, you could see that I've two files now in /etc/pam.d/

one is: ftp.original and ftp.as.in.falkotimme

Currently I've copied the /etc/pam.d/ftp.original onto /etc/pam.d/ftp

I'm still confused as the error message does not tell us why the user could not login.

Thanks for your help.

Nanda.
Reply With Quote
  #8  
Old 8th September 2005, 17:38
lpaseen lpaseen is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default me too

Did you get it to work? how?

I did install ISPConfig on a debian system (which was done accirding to the "perfect install" guide for 3.1) and have the same issue. Web ftp doesn't work get two boxes with info that the lign failed. doing ftp directly to the server works.

/ps
Reply With Quote
  #9  
Old 8th September 2005, 17:56
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,500 Times in 4,329 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by lpaseen
Did you get it to work? how?

I did install ISPConfig on a debian system (which was done accirding to the "perfect install" guide for 3.1) and have the same issue. Web ftp doesn't work get two boxes with info that the lign failed. doing ftp directly to the server works.
Have you checked the FTP checkbox in the settings of this website?
Does other externel FTP clients (e.g. WS_FTP) work?
Reply With Quote
  #10  
Old 8th September 2005, 18:53
lpaseen lpaseen is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I did check the ftp check box
I can do ftp from another server to this server and login with the same credentials that fails when in web-ftp mode
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
issue on site creation quicklinux Installation/Configuration 4 4th August 2005 21:59


All times are GMT +2. The time now is 09:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.