Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th August 2008, 04:29
dealspiggy dealspiggy is offline
Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default How to install phpmyadmin on lighttpd server?

I have installed phpmyadmin in /var/www/html and set the alias in lighttpd.conf /phpmyadmin/ to point to /var/www/html/phpmyadmin. However, when I try to access phpmyadmin by http://domainname.com/phpmyadmin, I get 404-Not Found error.

I wonder if anyone here is able to make phpmyadmin work on lighttpd?

thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th August 2008, 18:40
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

If your document root is /var/www/html, and PHPMyAdmin is installed in phpmyadmin/, then you don't need an alias pointing from phpmyadmin to phpmyadmin.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 17th September 2010, 19:23
ideamonk ideamonk is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: India
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I got it working on Debian lenny,

I have phpmyadmin at its default location - /usr/share/phpmyadmin/
and an alias of /pma/ to /usr/share/phpmyadmin/

It didn't work, so,

All I had to do was to change file ownerships to get it working,
lighthttpd usually works under a user 'www-data' and the default install gave ownership and group id of root to the files in /usr/share/phpmyadmin/

So just try giving a "sudo chown -R root:www-data ." in your phpmyadmin installation location.

Worked for me.

Last edited by ideamonk; 17th September 2010 at 19:34.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Configure the SSH Gateway + Wiki-D mchuahan Server Operation 3 1st April 2008 10:10
VMware Server install problem - Pls Help! joelee HOWTO-Related Questions 2 5th June 2007 11:43
Administrator receive empty mail ??? Stanev General 16 7th April 2006 20:56
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01


All times are GMT +2. The time now is 22:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.