Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th August 2010, 18:19
edispah edispah is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default mailfilter saving file in DOS format causing script to error?

Hi

Im using Debian Lenny and ISP Config 3.0.2.2

I was using ISP Config 2 and had a few procmail recipies running, I am trying to convert them into maildrop with mailfilter but have hit an issue.

If I use the web interface to add a custom rule, the file is saved in

/var/vmail/mailfilters/domain.com/user1/.mailfilter

but has been saved in dos format e.g.

oslo:/var/vmail/mailfilters/domain.com/user1# file .mailfilter
.mailfilter: ASCII text, with CRLF line terminators

When a mail is recived I get a syntax error in the mail.log file.

If I run dos2unix on the file

oslo:/var/vmail/mailfilters/domain.com/user1# file .mailfilter
.mailfilter: ASCII text

and the script works perfictly.

Is this a bug? any idea of a work around? I can create the file manually but am worried about it being overwritten by ispconfig

Cheers

Paul
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th August 2010, 11:15
edispah edispah is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi

Think I have found the problem, I have been doing this with Internet Explorer, I just testing with Firefox and the problem does not occur!

Does anyone know if its possible to stop IE using CR+LF when posting a textarea field?

Cheers

Paul
Reply With Quote
  #3  
Old 21st August 2010, 15:40
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,421
Thanks: 834
Thanked 5,500 Times in 4,329 Posts
Default

I was not aware of this odd behaviour of IE. I've added this to the bugtracker so we do the conversion in ISPConfig.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 31st August 2010, 12:33
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
 
Default

FYI: I'm not able to reprocude this bug in 3.0.2.1

WindowsXP SP3 IE8, create filter:
Code:
mail:/var/vmail/mailfilters/domain.tld/mark# file .mailfilter 
.mailfilter: ASCII text
WindowsXP SP3 FF3, create filter:
Code:
mail:/var/vmail/mailfilters/domain.tld/mark# file .mailfilter 
.mailfilter: ASCII text
Ubuntu FF3, create filter:
Code:
mail:/var/vmail/mailfilters/domain.tld/mark# file .mailfilter 
.mailfilter: ASCII text
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix delivery problem erebus Installation/Configuration 8 29th July 2014 20:17
ISPCONFIG 3 Email Content Filter jariasca Installation/Configuration 11 2nd August 2012 12:27
Problem with services!! banzaiwebstudio.com Installation/Configuration 7 19th May 2010 21:13
Upgraded to ISPConfig-2.2.35, lost /root/ispconfig/httpd etc deerhuntre Installation/Configuration 6 5th May 2010 16:56
Installation Fails... :( cyberstorm Installation/Configuration 1 15th January 2006 18:07


All times are GMT +2. The time now is 17:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.