Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th August 2010, 10:57
angela angela is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Apache with mod_perl: user and group?

Hi,

I'm migrating some websites from an old RaQ550 running BlueQuartz to ISPConfig3 and currently am in the process of checking some Perl cgi scripts.

One script tries to save a grabbed image prior to slicing but fails. The image is grabbed successfully, however. I suspect the error is because of directory permissions. On the RaQ550 the Directory had apache as owner and group.

What is the equivalent on ISPConfig?

I've got all these users:-
root
daemon
bin
sys
sync
games
man
lp
mail
news
uucp
proxy
www-data
backup
list
irc
gnats
nobody
libuuid
syslog
sshd
landscape
administrator
ntp
mysql
postfix
clamav
amavis
bind
vmail
getmail
ispapps
ispconfig
web1
web2
web3

and currently user:web2 with group:client0 fails. I'm looking for a 'generic' group and user that will work system wide. (I'm missing apache both as group and user!)

Final bit of infomation my script is using a fully qualified path ie
Code:
 
my $filename = "/var/www/clients/client0/web2/web/images/capture".$random.".png";
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th August 2010, 11:01
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
Default

try user and group: www-data
Reply With Quote
  #3  
Old 30th August 2010, 11:18
angela angela is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks ... that did it! (Kind of obvious now isn't it )

Just have segmentation faults now in the ImageMagick binaries... hey-ho.
Reply With Quote
  #4  
Old 30th August 2010, 11:23
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
 
Default

haha, good luck with those
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
freebsd 7, samba 3, domain controller alexdimarco Suggest HOWTO 6 5th November 2010 16:54
Can't access to my website - after install problem pallermo Installation/Configuration 18 4th June 2010 13:29
chgrp error new user DKA General 15 28th July 2008 17:45
Ruby / FastCGI Problem Chad Server Operation 1 8th March 2008 20:38
How To Add user 'apache' into new group asyadiqin Installation/Configuration 4 16th November 2007 16:59


All times are GMT +2. The time now is 14:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.