Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th August 2010, 15:20
mike_phi mike_phi is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem forwarding Registered Domain Name to ISPConfig Server

Hi there I am having trouble launching my newly created site, please refer to the diagram below.

here is the current behaviour:

1) if I enter MY_IP I get the Shared IP page (EXPECTED)
2) if I enter MY_IP:80 I get the admin login page (EXPECTED)
3) If I enter www.XX.com (My domain) I get the Shared IP page
(NOT EXPECTED)
4) If I enter www.XX.com:81 I get a timeout (NOT EXPECTED)

basically i can not launch my newly created site, note the the name of this site is the same as my server (i.e. www.XX.com ) as I am hoping to use this site to present (i.e introduce ) my server.

below is the configuration and setup diagram

Code:
Yahoo Domain                                                Modem
+-------------------------------------+          +------------------------+ 
| Forward = MY_IP                     |          |                        |
|  masked                             |---->|MY_IP |                      |
|                                     |          |       |                              |
|                                     |          | forward ports 80 & 81  |
|                                     |          |       |                       |
|                                     |          |       |                       |
| DNS Settings:                       |          +-------v-----------------+
| A Record XX.com = NONE              |           |INTERNAL_IP (set in DMZ)|
| A Record www.XX.com =NONE |                    +------------#-----------+
| CNAME Record *.XX.com =NONE         |                        |
| CNAME Record mail.XX.com = NONE     |                        |
|                                     |                        |
+-------------------------------------+                        |
                                                               |
                                                               |
                                                               |
                                                               |
                                                               |
                                                               |
                                                               |
       +------+------+     +----------+-----------------+      |
       | New Site   |     | ISPConfigServer             |O-----+
       +-------------+     +----------------------------+
       |   www.XX.com |--#| ServerName = www.XX.com     |
       +-------------+     | ServerIP = INTERNAL_IP      |
                           |                             |
                           |                             |
                           +----------------------------+

Last edited by mike_phi; 27th August 2010 at 19:40.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th August 2010, 01:20
mike_phi mike_phi is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Hi there all, just for completeness and the intent to share information I thought would mention that I have resolved this problem.

The issue was the actual forwarding of the domain, as I was just testing I attempted to forward to MY_IP which was a dynamic IP address.

I now changed that to

Forward = MY_FIXED_IP and it worked : )

Code:
Yahoo Domain                                                Modem
+-------------------------------------+          +------------------------+ 
| Forward = MY_FIXED_IP               |          |                        |
|  masked                             |---->|MY_FIXED_IP |                 |
|                                     |          |       |                              |
|                                     |          | forward ports 80 & 81  |
|                                     |          |       |                       |
|                                     |          |       |                       |
| DNS Settings:                       |          +-------v-----------------+
| A Record XX.com = NONE              |           |INTERNAL_IP (set in DMZ)|
| A Record www.XX.com =NONE |                    +------------#-----------+
| CNAME Record *.XX.com =NONE         |                        |
| CNAME Record mail.XX.com = NONE     |                        |
|                                     |                        |
+-------------------------------------+                        |
                                                               |
                                                               |
                                                               |
                                                               |
                                                               |
                                                               |
                                                               |
       +------+------+     +----------+-----------------+      |
       | New Site   |     | ISPConfigServer             |O-----+
       +-------------+     +----------------------------+
       |   www.XX.com |--#| ServerName = www.XX.com     |
       +-------------+     | ServerIP = INTERNAL_IP      |
                           |                             |
                           |                             |
                           +----------------------------+
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier, MySQL And SquirrelMail -Ubuntu 8.04 c4rdinal HOWTO-Related Questions 112 23rd August 2011 11:49
Need some Hints to "The Perfect Server - Debian Lenny (Debian 5.0) [ISPConfig 3]" wahid HOWTO-Related Questions 10 25th August 2010 16:18
Debian 5 Ajax error + network interface always shutting down ev0css Installation/Configuration 3 5th June 2010 13:58
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 14:58
procmail problem - mail delivery Lobanak Installation/Configuration 4 1st March 2009 23:24


All times are GMT +2. The time now is 04:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.