Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th August 2010, 20:09
Jaybird Jaybird is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Network interfaces, hosts file, etc...

Hi

I'm using Ubuntu 10.04. I've had no problems at all following the instructions provided for setting up the "perfect server" with ISPConfig 3. I just have a few questions though...

In "/etc/network/interfaces" I see the following in the example provided...

Quote:
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.100
netmask 255.255.255.0
network 192.168.0.0
broadcast 192.168.0.255
gateway 192.168.0.1
Where exactly do I locate each of these IP's so I can change the ones in the example above to the correct ones and do I need to include all of them?.

Also, in the "/etc/hosts" example is the following...

Quote:
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
192.168.0.100 server1.example.com server1

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 localhost ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters
I have a business account with a dedicated IP address. Should I use that instead of the "192.168.0.100"?.

Another things is, I have two different domains on my local Ubuntu 10.04 server and even after the DNS resolved successfully, each time I would try to bring up a PHP page it would tell me the file was not found (static pages worked fine).

Finally, I am not using the server edition of Ubuntu 10.04 (I'm using the desktop edition as a server) and so my hostname is "jaybird-desktop" and yet in ISPConfig it's shown as "jaybird.domain.com". Should I do a quick "sudo hostname newname" and change the computer's hostname to match the hostname shown by ISPConfig (in other words, get rid of the "-desktop" part)?.

Ok, one last one (sorry, still new to this). The tutorial says to use "192.168.0.100" in order to view your site locally and yet I've tried adding (or replacing) this in both the interfaces and/or hosts file, rebooting, etc and still no cigar. How exactly are sites viewed locally?.

I've used Linux for a lot of years but up until now, all of my hosting has been done with various WAMPS on a Windows machine so this is a little different for me .

Thanks again for you any help!.

- JB

Last edited by Jaybird; 8th August 2010 at 21:12.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th August 2010, 13:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
 
Default

Is your server behind a router (i.e., in a local network), or is it connected directly to the Internet? If it is behind a router, what's your router's local IP address?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix delivery problem erebus Installation/Configuration 8 29th July 2014 20:17
Forbidden 403; Samba access; config of maildeamon fawkes Installation/Configuration 4 14th January 2010 18:16
Why do I get some errors during the reinstallation ? arastirici General 7 15th April 2009 16:50
Chroot SSH + ISPConfig Norman Installation/Configuration 27 26th March 2007 03:40
Systemimager (rsync) doesn't copy all comedit HOWTO-Related Questions 11 19th January 2007 17:17


All times are GMT +2. The time now is 22:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.